Top News
3309 prikaza

Političari na cesti: Rušili druge, vozili pijani...

Milan Bandić
1/3
Zeljko Lukunic (PIXSELL)
Glavni tajnik SDP-a u ponedjeljak je srušio motociklistu, a on je zadnji u nizu političara koji pune medije zbog neoprezne vožnje

Zvane Brumnić, glavni tajnik SDP-a u ponedjeljak je u Splitu službenim automobilom naletio na motociklista, koji je lakše ozlijeđen u nesreći. Kako doznaje 24sata, nesreću je skrivio Brumnić, koji je oduzeo prednost motociklistu. "Žao mi je što je došlo do prometne nesreće. Pogriješio sam i niti u jednom trenutku nisam negirao svoju pogrešku. Vozio sam službeni automobil, minimalnom brzinom, nisam bio alkoholiziran i kasnije sam otišao s vozačem motocikla u osiguravajuću kuću da ispunimo upitnik.

Spreman sam snositi sve posljedice i još jednom izražavam žaljenje zbog ozljeda motocikliste", izjavio je Brumnić. Početkom mjeseca prometnu nesreću imao je i Milijan Brkić, drugi čovjek HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora. On se u Zagrebu iz Medulićeve ulice spustio prema Ilici i pritom pogodio tramvaj koji je tamo prolazio, a koji je imao prednost. Brkić je, istina, tada završio u bolnici, ali ne zbog lakših ozljeda, koliko zbog toga što mu je pozlilo u automobilu.

Iz hrvatskog političkog vrha najgoru prometnu nesreću skrivio je Radimir Čačić, tada predsjednik HNS-a, a još dok mu je trajao kazneni progon u Mađarskoj, postao je i prvi potpredsjednik Vlade. On je na autoputu M7 u Mađarskoj svojim Chryslerom naletio na stražnji kraj Škode i u sudaru su poginule dvije osobe u tom automobilu. Zbog toga je 2012., kada mu je postala pravomoćna presuda od dvije godine zatvora za taj sudar, dao ostavku na sve funkcije i otišao na odsluženje kazne 2013.

Milan Bandić Dišu mu za vratom Top News Tri godine od uhićenja: Gdje je optužnica protiv Bandića?

Takve posljedice nije snosio Milan Bandić kada je 2002. u Zagrebu izazvao manju prometnu nesreću svojim Range Roverom, zanimljivih registarskih oznaka – ZG 2211 MB. Problem s Bandićem je bio u tome što je za volanom bio "pod gasom", izmjerili su mu 1,6 promila. Pitanje je koliko bi mu izmjerili policajci da gradonačelnik Zagreba nije priredio totalni cirkus. Kako je tada Večernji list doznao, Bandić se samo odvezao dalje.

Vozač Opel Vectre koju je Bandić udario, krenuo je za njim i presreo ga nekoliko kilometara dalje. Bandić je tada pokušao u razgovoru s vozačem i policijom izbjeći očevid. A kad je policija došla, ušao je u policijski automobil kako bi dao podatke i iskaz, da bi u pola razgovora izišao iz policijskog automobila i sjeo u svoj Range Rover. Tvrdio je policajcima da se želi malo ugrijati, a onda je još, iako su mu policajci sve to zabranili, upalio svoj automobil. Pa su morali otvoriti njegova vrata, a ovaj je naglo uz škripu guma odjurio.

Počela je potjera preko pola grada i uhvatili su ga tek kad je stao na crvenom na semaforu. A onda su ga još morali čupati iz automobila. Konačno, u policiji su ga policijski šefovi osobno morali nagovarati da surađuje. Testirali su ga tek u ponoć i pol, dva sata nakon sudara koji je izazvao. Ispalo je i da je pokušao podmititi policajca.

Ništa mu nije uspjelo, morao je podnijeti ostavku nakon teških pritisaka tadašnjeg vrha SDP-a. Pa ipak, 2005. većina Zagrepčana koja je izišla na izbore opet ga je izabrala za gradonačelnika. Te iste godine, 2005., Vesna Pusić umalo je i poginula kad je na autoputu Zagreb-Rijeka izletjela s ceste kod Bosiljeva. Razlog je bila neprilagođena brzina. Ostalo je zabilježeno da je tada njen mops od siline udarca automobila izletio kroz staklo i poginuo. Pusić nije imala ozljede opasne po život.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.