Top News
1767 prikaza

Pogledajte kako je bilo na Povorki ponosa u Zagrebu

Povorka ponosa pod budnim okom policije
1/23
Igor Soban/PIXSELL
Prvo su nam ušli u domove, onda su nam ušli u krevete, a sada nam vire u gaće. Van iz naših gaća!", naveli su organizatori u proglasu 17. Povorke ponosa

Pod sloganom "Da nam živi, živi rod" u Zagrebu je u subotu popodne krenula 17. Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji Zagreb Pride 2018. na kojoj se okupilo nekoliko tisuća ljudi. 

Sudionici su nosili transparente s porukama, među kojima - 'Zajedno u kvirstvu', 'Mizoginija ubija', 'Ljubav ne pita što ti je ispod haljine/hlača', 'Psi laju, prajdovi prolaze', 'Bolje gej slikovnice nego ustaška šahovnica', 'Privatno je političko'.

Povorka ponosa pod budnim okom policije | Author: Igor Soban/PIXSELL Igor Soban/PIXSELL
Okupljanje je počelo u 15 sati na Trgu Franklina Roosevelta (ispred Mimare) te je prošla središnjim zagrebačkim ulicama i trgovima – Trgom Republike Hrvatske, Frankopanskom ulicom, Ilicom, Trgom bana Jelačića, Ulicom Nikole Jurišića, Draškovićevom ulicom, Šoštarićevom ulicom do Ribnjaka, gdje se organizira javni skup i koncert grupa "U pol 9 kod Sabe" i "Le Zbor".

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Truthmp3 12:32 10.Lipanj 2018.

    Dakle, ljudi koji izašli iz domova, soba i kreveta u javnosti pokazivati gaće i ono u gaćama vele: "Prvo su nam ušli u domove, onda su nam ušli u krevete, a sada nam vire u gaće. Van iz naših gaća!"

  • vjaceslav 03:23 10.Lipanj 2018.

    svakako raduje da su mladi esdepea, koji su činili okosnica pridea, ponosni gayevi. svaka čast!