Top News
2840 prikaza

'Plenković nema 76 glasova, laže hrvatskim građanima'

Božo Petrov obraća se novinarima na splitskoj Rivi
IC/PIXSELL
Šef Mosta oštro se obrušio na aktualnog premijera, a nije isključio ni suradnju s SDP-om

Božo Petrov, još uvijek aktualni predsjednik Sabora i predsjednik Mosta, na splitskoj je Rivi komentirao krizu vlasti i razrješenje tri Mostova ministra koji su odbili dati povjerenje ministru financija Zdravku Mariću

- Ja sam razgovarao s Marićem dan prije, a obzirom na sve informacije koje smo imali, mislim da sve ono što on govori sebe u obrani ne stoji. Ako i maknemo sve argumente, to da se taj gospodin mora izuzeti iz svih važnih odluka zbog Agrokora, to znači da imamo paralizirano ministarstvo financija. Nema drugog izlaska nego da ministar financija da otkaz, rekao je Petrov i objasnio zašto je Andreja Plenkovića nazvao 'diktatorom'. 

- Ako nemate mogućnost reći svoje mišljenje, to nije mišljenje Vlade nego Andreja Plenkovića. On je kao Luj XIV koji je rekao "država - to sam ja", a to nije demokracija. Ako Plenković nije lagao hrvatskim građanima to neka dokaže u Saboru. U ovom trenutku Andrej Plenković nema 76 glasova što znači da obmanjuje hrvatsku javnost i da nema Vladu. On je drugi put srušio Vladu i on mora javnosti objasniti zašto je to napravio.

Andrej Plenković nakon razrješenja trojice ministara | Author: Željko Lukunić (PIXSELL) Željko Lukunić (PIXSELL)

- A sada imate situaciju s Agrokorom, i kada dva ministra traže odgovornost zbog nastale situacije te su zbog toga smijenjeni, isti dan kada se treba napraviti revizija izvješća iz Agrokora, tada su ta dva ministra smijenjena, izjavio je predsjednik Mosta. 

Što se novih izbora tiče, Petrov kaže da bi za 'Hrvatsku bilo najbolje da ih ne bude'. 

- Ali, Andrej Plenković mora dokazati da ima potporu 76 zastupnika u Saboru. Sve ovo ostalo što se događa, trgovina u hrvatskom Saboru to je politička korupcija. Da se tijekom 20 godina zastupnici nisu pokušavali onako kupiti, mi ne bismo danas imali situaciju s Agrokorom.

- Ako već imaju hrabrosti i žele prevariti birače, neka pokažu većinu. Ako ne, idemo na izbore. Nama ništa ne znači jesmo li u oporbi ili Vladi, nama je svejedno. Iz prošle Vlade smo otišli zbog INA-Mola, iz ove zbog Agrokora. Mi nećemo pristati na ucjene, nećemo pristati na metode iz mafijaške organizacije. Nas nitko ne može kupiti, odlučan je Petrov. 

Zdravko Marić | Author: Patrik Macek (PIXSELL) Patrik Macek (PIXSELL)

Komentirao je i mogućnost suradnje s drugim strankama. - Hoćemo, ako možemo čestito i pošteno. Bez toga Most ne ide ni s kim. Suradnja je moguća s kvalitetnim ljudima pa ako se tako pokaže i SDP - onda može. 

Osim Petrova, medijima su se obratili i Nikola Grmoja te Miro Bulj. - HDZ mijenja scenarije iz sata u sat. Očito da Plenković nema većinu. Pozivam građane da gledaju raspravu u srijedu i tko će se tamo pojaviti i glasati. Neka gledaju kako će glasati Pupovac, HNS, IDS... To će biti fokus ovih dana, najavio je Grmoja. 

- Činjenica da je Plenković napravio gore nego Karamarko. On je isključivo sluga gospodara - Todorića, Gregorića, Škegre, a dokaz je da nije želio riješiti kriminal koji je napravljen u hrvatskom gospodarstvu. Ne samo na Agrokor, već i na HNB mislim. Most će se nastaviti boriti i na dobrom smo putu, što se vidi iz izjava onih koji nas napadaju, rekao je Bulj. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.