Top News
760 prikaza

Plenković: Hrvatska neće fizički prihvatiti presudu

Andrej Plenković nakon razrješenja trojice ministara
Željko Lukunić (PIXSELL)
Hrvatski je premijer izjavio kako Hrvatska neće u četvrtak formalno zaprimiti presudu Arbitražnog suda

"Unatoč formalnom signalu koji smo dobili od Arbitražnog suda da se sutra u nekom trenutku fizički prihvati sama presuda, Vlada RH donijela je odluku da tako nešto ne učini", rekao je premijer predstavljajući Hrvatskom saboru osnovne zaključke Europskog vijeća održanog u četvrtak i petak u Bruxellesu.

Već ranije bilo je objavljeno da Hrvatska neće biti prisutna izricanju presude koju će u četvrtak popodne pročitati Gilbert Guillaume, predsjednik Stalnog arbitražnog suda u Den Haagu, o teritorijalnom sporu Hrvatske i Slovenije na moru i na kopnu. Kako za Zagreb ta presuda nema relevantnost s obzirom na to da je iz njega nepovratno izišao, Hrvatska presudu "neće ni primiti nego ćemo je, pretpostavljam, znati kada bude objavljena na internetu ili u prijenosu sutra popodne, rekao je Plenković.

Pročitajte više na Večernji.hr.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Mumija0001
    Mumija0001 07:48 29.Lipanj 2017.

    Neće fizički primiti,ali će fizički ispaštati,bumo vidli,kažu slepci.