Top News
1863 prikaza

Pisma otkrivaju da je Rickmana frustrirala uloga Snapea

Alan Rickman/Severus Snape
Wikipedia
Na prodaju odlazi 35 kutija pisama i scenarija pokojnog glumca

Pokojni britanski glumac Alan Rickman imao je veliku karijeru i prije franšize Harryja Pottera, no uloga Severusa Snapea učinila ga je popularnim i kod mlađe publike. Međutim, Rickman je, pokazuju njegova privatna pisma koja su u prodaji, imao svoje sumnje i probleme sa likom Severusa Snapea.

Glumac je tijekom snimanja šestog nastavka "Harry Potter and the Half-Blood Prince" u dopisivanju s producentom Davidom Heymanom rekao kako ga muči režija Davida Yatesa i razvoj lika.

"Kao da mu razvoj lika gotovo uopće nije važan", kaže Rickman kojem je autorica knjiga, J.K. Rowling kroz pismo zahvalila što je "uspješno oživio moj najkompleksniji lik".

"Jasno je kao dan da je iza Snapeovog ponašanja neka agenda, nekakav duboki bunar u kojem se nešto skriva. No, kako sam ja čitao knjige skupa s ostatkom svijeta, ništa nisam znao unaprijed, bio sam istinski uzbuđen oko smjera u kojem ga je Rowling vodila", rekao je Rickman u jednom intervjuu.

Heyman je pa glumcu koji je 2016. umro od raka gušterače napisao "hvala ti što si Harryja Pottera pretvorio u uspjeh, znam da si ponekada isfrustriran no ti si integralni dio filma i briljantan si".

Rickman, poznat i po ulogama "Robin Hood: Prince of Thieves", "Die Hard", "Love Actually" i mnogima drugima, u Harryju Potteru glumio je profesora Severusa Snapea, anti-junaka koji, iako se cijelu knjigu doima kao zlikovac, na kraju ispadne mnogo kompliciranija ličnost tajanstvene povijesti i dubokih motiva.

Rickmanova pisma prodavati će se na "ABA Rare Book Fair" u Londonu, a kolege s kojima je radio na filmovima o Harryju Potteru nisu jedine zanimljive ličnosti s kojima se Rickman dopisivao. Procjenjuje ih se na 950.000 funti.

Kolekcija uključuje pisma princa Charlesa, Tonyja Blaira i Billa Clintona Rickmanu, a na prodaju idu i njegovi osobni primjerci scenarija za filmove poput "Die Hard" iz 1988. gdje je glumio terorista Hansa Grubera, pa za "Truly Madly Deeply" te "Robin Hood Prince of Thieves" u kojem je Kevin Costner bio Robin Hood, a Rickman je glumio šerifa od Nottinghama.

Glumac je tijekom života popunio 35 kutija pismima, scenarijima i dnevnicima koji sada idu na prodaju. Od svoje 19-te godine Rickman je u vezi s Rimom Horton, a njih dvoje nisu imali djece.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.