Top News
1301 prikaza

Ovako HDZ i HNS dijele fotelje s mini partnerima

Gordan Jandroković, Andrej Plenković, Predrag Štromar
Jurica Galoić/PIXSELL
Brutlano su se namučili za sastavljanje saborske većine, sada slijedi plaćanje usluge - imena i prezimena

U zadnjih mjesec i pol dana HDZ i HNS su krenuli vraćati dugove i manjim partnerima koji su im pomogli očuvati većinu svojim zaslužnim kadrovima. Pokazuju to imenovanje državnih tajnika. Na druga po važnosti mjesta u ministarstvima guraju ljude koji baš nemaju iskustva u tom sektoru. 24sata objavljuje popist funkcija koje su te dvije stranke podijelile svojim minijaturnim partnerima u saborskoj većini.

Tako je pravnik Mile Horvat (SDSS) postao državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike. Horvat je dugogodišnji saborski zastupnik i jedan od čelnika stranke, a biografija mu ne pokazuje da se bavio tom složenom problematikom.

HDZ-ovu Majdu Burić koja je ostala bez mjesta u Saboru su brzinski smjestili u ministarstvo rada iako je profesorica književnosti i nije se bavila radom i mirovinama.

Josip Salapić (HDSSB) i Juro Martinović (Promijenimo Hrvatsku) su postali državni tajnici u Ministarstvu pravosuđa. Iako su pravnici, teško da su visoke funkcije dobili zahvaljujući svom osnovnom poslu. Vraćen je kadrovski dug za podršku u Saboru.

HDZ Pazi što pričaš! Top News HDZ ih miče, jer znaju sve o kriminalu na HRT-u

Đurđa Adlešič je postala ravnateljica Centra za razminiranje. Niti tu bivšu političarku nije Vlada našla slučajno zbog par kolumni koje je napisala o razminiranju, nego se navodno za nju založio Milan Bandić.

HNS je pogurao svog Ivu Milatića u Ministarstvo zaštite okoliša iako ima repove iz prošlog mandata. Postoji još imena koja su zadužili nove partnere i koja sada idu na pomoćnička mjesta, a kadroviranje još nije niti približno gotovo.

još praznih mjesta u ministarstvima, a raspisani su i natječaji za direktore javnih tvrtki koje su prava zlatna koka. I dalje se čini da je stranačka iskaznica važnija od stručnosti za imenovanja na visoke funkcije u ministarstvima, a vjerojatno će tako biti i za imenovanja u tvrtkama. Isto su radile i prethodne Vlade i nije to nikakva iznimka. Kao što nije iznimka niti kršenje obećanja o depolitizaciji javne uprave i državnih tvrtki. Oni koji su duboko razočarani takvim ponašanjem politike, sve manje pišu bijesne komentare. Jednostavno odlaze.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.