Top News
6425 prikaza

Ovaj čovjek nam prodaje izraelske F-16

Michael Ben Baruch
Davor Puklavec (PIXSELL)
Ben-Baruch ima dugogodišnje iskustvo u izraelskoj vojsci, a prije preuzimanja SIBAT-a bio je tajnik sektora za obranu

Michel Ben-Baruch je brigadni general u izraelskoj vojsci, a od 2014. godine je šef SIBAT-a, Međunarodne uprave Ministarstva obrane Izraela za obrambenu suradnju gdje je zamijenio generala bojnika Shmaya Avielija.

SIBAT je agencija zadužena za podršku izraelskoj vojnoj industriji, ali i za prodaju i ugovaranje poslova s vojnom i obrambenom industrijom, te izvoz oružja s kojom je i Hrvatska sklopila posao o kupovini borbenih zrakoplova F-16. Ben-Baruch je došao u Hrvatsku u četvrtak, a u bazi na Plesu održao je kratko predavanje povodom prvog slijetanja zrakoplova F-16 Zračnih snaga Države Izrael na vojnu bazu Pleso. Zrakoplovi F-16 sudjelovali su u nedjelju i na svečanosti obljetnice vojno redarstvene akcije Oluja u Kninu.

1/22

Ben-Baruch ima dugogodišnje iskustvo u izraelskoj vojsci, a prije preuzimanja SIBAT-a bio je tajnik sektora za obranu i vodio je sektor za naoružanje, te bio šef u više agencija i odjela pri Ministarstvu obrane koja su se bavila prodajom vojne i obrambene tehnologije.

U njegovom mandatu SIBAT bilježi sjajne rezultate, najbolje ikad, pa su tako u svibnju objavili da je izvoz obrambenih proizvoda iz Izraela od 2016. do 2017. godine porastao za čak 41,5 posto, odnosno - samo prošle godine Izrael je izvezao raznu vojnu robu u vrijednosti od nevjerojatnih 9,2 milijarde dolara, što je nacionalni rekord na području obrambene industrije.

Najviše robe izvezli su u Aziju i Pacifik, a Ben Baruch je tim povodom rekao da je Izrael uspješan na brojnim tržištima zahvaljujući prestižu kojeg uživaju izraelski proizvodi. Sličan komentar dao je i kada je u pitanju bila kupnja zrakoplova F-16 od strane Hrvatske.

"Nije jednostavno natjecati se s europskim država u Europi i pobijediti. Mi smo se ondje natjecali s velikanima tih aktivnosti oko prodaje IDF aviona F-16 i pobijedili smo zbog naše pouzdanosti, transparentnosti, profesionalnosti i kvalitete. To je projekt vrijedan pola milijarde dolara, a ovo donosi suradnju i među raznim drugim ministarstvima - kao što su gospodarstva i energije.

Nakon Azije i Pacifika, Izrael najviše izvozi u SAD, te Afriku i Južnu Ameriku. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Ilmiplotta
    Ilmiplotta 02:06 04.Kolovoz 2018.

    Dobrodošli na najbolju stranicu sex dating ==>> Sexydrom.com

  • absalom 20:03 03.Kolovoz 2018.

    A sto ce nego biti fantasticni, Izrael ima 3 miliona ljudi, a oko njih 30 miliona neprijatelja!!!!

  • JakovK 19:46 03.Kolovoz 2018.

    Njemu svaka čast na uspješnosti. No, zasigurno ima dobre proizvode za prodaju. Jedni od njih uskoro dolaze i k nama. Neka nas dobro služe u promicanju mira i sigurnosti.