Top News
19592 prikaza

Otkriveno na bizaran način: Umro bosanski Escobar!

Bosanski Escobar, Slobodan Šolaja
screenshot/youtube
Slobodan Šolaja iz Banjaluke jedan je od najtraženijih bjegunaca iz BIH, a preminuo je prije nekoliko dana

Neslužbeni "kralj kokaina", kako su ga mediji često nazivali, osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na osam i pol godina zatvora zbog trgovine drogom, odnosno prometa 164 kilograma kokaina čija je vrijednost procjenjena na oko 115 miliijuna kuna.

Droga je išla iz Paname u Banjaluku

Količina kokaina o kojoj se govorilo uvezena je krajem 2000. godine iz Paname u Banjaluku. Kokain je bio upakiran u 144 egzotične zdjele koje su na granici otkrili tadašnji pripadnici Republičke uprave carina i kriminalistička policija MUP RS.
 
Šolaja je ubrzo uhićen i u prvostupanjskom postupku je 2002. godine osuđen na osam i pol godina zatvora. Međutim, nakon presude mu nije određen pritvor, što je on iskoristio i pobjegao iz BiH. Sud je 22. travnja 2003. godine za njim raspisao međunarodnu tjeralicu.

Sloba Šolaja, kako se navodi na stranici "Legende devedesetih", bio je prijatelj Boška Radonjića. Spominjao se u medijima kao jedan od glavnih ljudi klana "Amerika" pokraj Milete Miljanića Majka, Zorana Jakšića Jakše i Željka Maksimovića Make.

Nestao bez traga

O njemu se godinama nije znalo ništa...

U bijegu se nalazio više od 15 godina i o njemu se nije znalo ništa sve do nedavno kada je u "Glasu Srpske" objavljena osmrtnica u kojoj obitelj obaveštava rodbinu i prijatelje o smrti i detaljima pogreba...
 
Poslije svoje smrti ostat će upamćen kao jedan od najpoznatijih bjegunaca od pravosuđa Bosne i Hercegovine. 
 
Navodno je, kako su mediji prenijeli, preminuo u Srbiji, a njegovo je tijelo prevezeno u BiH zbog sahrane. Pokopan je na groblju "Sveti Pantelija" u Boriku.

(espreso.rs)

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.