Top News
35528 prikaza

Otkrivamo što će Škoro nakon poraza - u Sabor s Mostom

Zagreb: Miroslav Škoro s članovima Mosta dijelio grah na trešnjevačkoj tržnici
Josip Regovic/PIXSELL
HDZ-ovci već su sigurni da će dobiti Škorine glasove iz prvog kruga, ali čini se da Škoro ima drukčije planove

Vratimo dite materi, tako bi se najslikovitije mogla opisati akcija vrha HDZ-a koja za cilj ima dobiti glasače Miroslava Škore kako bi u drugom krugu osigurali pobjedu Kolinde Grabar Kitarović. 

Naime, u HDZ-u vjeruju, kako nam je u izbornoj noći prvoga kruga rekao i doajen te stranke Vladimir Šeks, da su glasovi koje je dobio Škoro i ekipa oko njega zapravo protestni glasovi nekih članova HDZ-a. Nije, doduše, rekao da ih treba “locirati, identificirati i uhititi” nego da bi ih bilo dobro samo locirati kako bi se lakše utjecalo na to da u drugom krugu daju glas HDZ-ovoj kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović. 

No i bez puno analiza jasno je da je Škoro trijumfirao u Slavoniji i da HDZ tamo treba pojačati kampanju ako misli da njihova kandidatkinja pobijedi. To je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odmah detektirala kad je već u svom govoru u izbornoj noći pozvala sve glasače protukandidata na istom spektru, Miroslava Škore (iako ga nije niti jednom imenom spomenula), da zaborave sve što je bilo i u drugom krugu daju glas njoj. 

Miroslav Škoro i njegova supruga Kim Predsjednički izbori Top News Hajka na Škorinu suprugu:Tko sve napada Kim Ann Škoro?

Zbog toga je Express pokušao u stožeru Miroslava Škore provjeriti koliko je to moguće i hoće li on kraju pozvati svoje glasače da daju glas Kolindi Grabar Kitarović. S obzirom na to da je riječ o glasačima koji se nalaze na istoj strani - desnici - to bi bilo očekivano. No nije sve tako jednostavno. 

- Slobodno napišite da Miroslav Škoro neće pozvati svoje birače da glasaju za Kolindu Grabar Kitarović nego će reći da glasaju po svojoj savjesti - rekao nam je sugovornik koji je dio Škorina stožera. 

Što će biti sad s političkom karijerom Miroslava Škore, pokušali smo također saznati, a ljudi bliski njemu kažu kako ovo definitivno nije kraj. 

- Miroslav Škoro osnovat će uskoro svoju stranku, s kojom će izaći na parlamentarne izbore u rujnu - govori nam naš sugovornik. 

Ističe da bi, s obzirom na postotak koji su dobili s podrškom platforme Suverenista i Mosta te ostalih, mogli postati treća opcija u zemlji o kojoj će ovisiti formiranje nove Vlade. 

- Nama je cilj dobro proći na parlamentarnim izborima i HDZ-u pomrsiti planove. Mi sasvim sigurno nećemo s njima koalirati. Pazite, s nama je Most, a oni se itekako sjećaju što im je premijer Andrej Plenković bio napravio. Onaj koga tako šutnu iz koalicije pamti to do smrti - rekao nam je naš sugovornik blizak Škori te dodao da su oni zadovoljni rezultatom jer su postigli odličan rezultat s obzirom na to da iza njih ne stoji stranačka mašinerija kao iza HDZ-a, a razlika u rezultatu je mala. 

Zagreb: Miroslav Škoro s članovima Mosta dijelio grah na trešnjevačkoj tržnici | Author: Josip Regovic/PIXSELL Josip Regovic/PIXSELL
Škoro bi, objašnjava nam, bio na neki način Mesija desnice, čovjek koji jedini može ujediniti takve stranke, a da ne dođe do svađe. Ako bi on to na kraju prihvatio, onda mu treba puno strpljenja. Suverenisti se svađaju međusobno, nisu homogeni. S druge strane Most je tu, oni su najjači od svih stranaka koje su ga podržale i, ako oni odluče da Škoro bude šef, onda možda to sve i ima šanse. 

To bi uskrsnulo Most, a dalo bi šansu desnoj platformi da prođe bez svađa, po kojima su poznati - govori nam sugovornik blizak Škori te dodaje da je on u top formi. Da je, iako je izgubio i nije ušao u drugi krug, zadovoljan postignutim, ipak je svjestan da mu je samo još malo nedostajalo da on bude taj koji će ući u drugi krug s SDP-ovim Zoranom Milanovićem. 

- Analizirali smo rezultate i zaključili da smo zapostavili Dalmaciju, tamo se Škoro slabo pojavljivao i to je rezultiralo lošim rezultatom - govori nam sugovornik koji mu je blizak. 

No s druge strane trijumfirali su u Zagrebu, gdje je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović podbacila. Naime, prije pet godina ona je u Zagrebu osvojila 35,04 posto glasova, a sad samo 19,36 posto. Izgubila je više od 40.000 glasova.  

Ispred nje našli su se i Zoran Milanović i Miroslav Škoro. Zato ne čudi što se u izbornoj noći u stožeru Kolinde Grabar Kitarović moglo čuti da treba raspustiti zagrebačku organizaciju, i to po hitnom postupku. 

Miroslav Škoro i Andrej Plenković Pozadina izbora Top News Škoro je Bujančev egzekutor - plan je oteti HDZ Plenkoviću

- Ja sam prvi koji će za to dignuti ruku. Kako je moguće da Dragi Prgometu, predsjedniku gradske skupštine, ne daju da radi, da organizira, njega su praktički skroz marginalizirali. Zagrebačka organizacija treba hitno resetiranje jer se ne vodi kako treba - rekao nam je sugovornik koji je visoko pozicioniran u zagrebačkom HDZ-u. 

I ministar uprave Ivan Malenica rekao je kako je veliko razočaranje što je Kolinda Grabar Kitarović tek treća u Zagrebu te da se sad trebaju zbiti redovi za drugi krug. Zagreb će biti odlučujući za drugi krug. Točne brojke glase - 2014. Kolinda Grabar Kitarović osvojila je 119.000 glasova  a sad 74.000 glasova. Kako doći do 200.000, koliko je osvojila 2015. u drugom krugu?

Jasno je da je ova ekipa dokazano pokazala da je nesposobna motivirati zagrebačke HDZ-ovce i birače u glavnom gradu. Isticanje Bandića nam je za svaki njegov glas generiralo tri kontrabandićevska, rekao nam je sugovornik blizak jednoj frakciji HDZ-a te dodao da HDZ nakon izbora ima glavobolju zbog dvije činjenice. 

Jedna je slavonski debakl (Škoro je pobijedio u svih pet slavonskih županija i u slučaju bilo kojih izbora koji su pred HDZ-om ne može se računati da je riječ o vodećoj stranci u spomenutim krajevima), a drugi problem je spomenuti zagrebački debakl. 

 | Author: Miranda Cikotic/PIXSELL Miranda Cikotic/PIXSELL
- Po drugi put smo nakon euroizbora potopljeni u Zagrebu i ne možemo više računati da smo ozbiljna opcija u 
Zagrebu. Ove dvije činjenice upućuju na to da ne postoji nikakva mogućnost prijevremenih parlamentarnih izbora. Rapidno se povećava broj onih i u Predsjedništvu stranke i među članstvom koji traže neizostavno Mikulićevu ostavku i promjene u Zagrebu. Nije omiljen, ne štiti ga navodno više ni Milijan Brkić. Pazite, kaskamo za Škorom u Zagrebu za čak 17.000 glasova - govori nam naš sugovornik. 

Spominje se i odgovornost šefa stožera HDZ-ove kandidatkinje, Ivana Anušića, koji je doživio poraz u svojoj županiji. Tijekom izborne noći nije bilo malo onih HDZ-ovaca koji su upravo Anušića, baš kao i Andriju Mikulića, prozivali za rezultat njihove kandidatkinje, a najglasniji je bio general Ljubo Ćesić Rojs, koji se nije libio ni javno to reći. 

Miroslav Škoro Pjevač, komičar Top News Škorino poslovno carstvo: Kako zarađuje milijune

- Razočaran sam stožerom zato što voditelj stožera Anušić, gospodin župan izgubio je u svojoj županiji, gradu Osijeku, Virovitičkoj županiji, gradu Požegi, Slavonsko-brodsku županiju. Ja bih se objesio kad bi moja Herceg-Bosna tako glasala. Razočaran sam njime od prvog dana, sve je krivo napravio, to se nije smjelo desiti. Zašto nisu uključili nekoga iz Generalskog zbora, ne znam. Tko je ugurao Anušića - zapitao se Rojs te dodao da je sramotan i podbačaj u Zagrebu. 

Sve u svemu, čini se da je pred HDZovom kandidatkinjom veliki izazov - kako u samo 15 dana pridobiti Škorine glasače koji su ionako dali njemu glas jer su ionako revoltirani stanjem u HDZ-u i riječ je o protestnim glasovima. S druge strane, teško je zamisliti da će ti isti dati glas “komunjari” Zoranu Milanoviću. Vjerojatnije je da će na kraju ostati kod kuće.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar maks20022
    maks20022 17:48 07.Ožujak 2020.

    Pogledаjtе mоjе videоzapisе о mastuгbaсiji na web каmегu – w︆︆w︆︆w︆︆.︆︆f︆︆ck69︆︆.︆︆site

  • patkovic 09:12 03.Siječanj 2020.

    cilj je isto ko i ćelavi , bruksel i 10000 ojera mjesečno

  • vićzo 01:35 03.Siječanj 2020.

    Pa nije plenki izbacio most sam se srusio. To je kao da radi za poslodavca i radi na stetu poslodavca ootkazzz