Top News
13986 prikaza

Opsjednut Kolindom: Šešelj opet najavljuje dolazak u Zagreb

Vojislav Šešelj
Srdjan Ilic (PIXSELL)
Četnički vojvoda i optuženik za zločine po Hrvatskoj, BiH i Vojvodini ne odaje da se promijenio

Četnički vojvoda Vojislav Šešelj praktično se samopozvao kao gost kod predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. Šešelj je u intervjuu za srbijanski "Alo!" rekao da s posjetom predsjednici u Zagreb čeka do trenutka kad u posjet Zagrebu krene srbijanski premijer Aleksandar Vučić.

"Kada Vučić krene, idem i ja, pa da vidimo kome će Kolinda veću pažnju da posveti. Kada se ja pojavim, njoj Vučić neće pasti na pamet", odgovorio je na direktno pitanje. Šešelj je, inače, predsjednicom fasciniran još od "skandala sa čokoladama" u Dubrovniku i predsjedničinih izjava o tome. Tada je rekao da će u Zagreb jednog dana doći kao predsjednik, spominjao je "šleper srpskih čokolada Kolindici".

Vojislav Šešelj Vulgarni četnik Top News Šešelj: "Kolinda dolazi u Beograd da joj ispravim kičmu"

Osim toga u intervjuu je opisivao kako provodi vrijeme dok čeka na drugostupanjsku presudu Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije. Tužiteljstvo u Haagu tvrdilo je da je krivac za pokolje po Voćinu i u vukovarskoj bolnici u Hrvatskoj, zatim u BiH i za progone Hrvata u Vojvodini, no prvostupanjski Šešelj je oslobođen. Šešelj je za "Alo!" rekao da cijelo ljeto nije išao nigdje, da je proveo u svom dvorištu, ponekad skočivši u bazen, ali da je radio i još nešto:

"Svaki dan sam radio na knjizi 'U Srebrenici se nije dogodio genocid'." Potom je malo kukao da "ozbiljne knjige" izlaze u malim nakladama, od 300 do 500 komada, rijetko kad 1000", da bi potom nastavio o politici u svom stilu. "Pokazao sam Haaškom tribunalu ko je gazda... Kosovo mora da se vrati u sastav Srbije..." i slične stvari iste razine. Novinari su ga pitali i je li istina da je počeo ozbiljnu dijetu, što je on osjetio kao tvrdnju da je predebeo.

Pa se ovako branio: "Nije istina. Ja u stvari jedem malo mesa, ali jedem meso. Ne pada mi na pamet da isključim svinjetinu. Ali ja imam velike voćne terapije, jedem velike količine sezonskog voća i to me goji. Sada mi je sezona smokava, svaki dan pojedem po kilogram smokava. Bojić mi direktno iz Crne Gore nabavlja smokve. Onda mi ide sezona borovnica, a i one su kalorične. To što ja možda nekima delujem gojazno, uglavnom je stvar voćnog šećera."

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • CICA 19:56 05.Rujan 2017.

    Seselj jede puno secera bre

  • anonimus 08:48 05.Rujan 2017.

    Jajaro prekini sa pricom i dodi bas tebe zeljno iscekujem da ponovno dodes u RH i tu i ostanes..............puno seres a djelovanja nema.......picketine su znane po tome puno seru a malo rade