Top News
3097 prikaza

Oni se bogate, mi ostali smo tu samo da punimo blagajnu

Lovro Kuščević
Borna Filic (PIXSELL)
Od devedesetih do danas kralo se i grabilo, kome god se pružila prilika taj se nakrao

Teško je odlučiti što je u priči oko nekretnina Lovre Kuščevića veće dno - to što oko nijedne njegove kuće nisu čista posla ili to što cijelu priču ministar uprave minorizira, maltene ispada da mediji od muhe rade slona.

Da sad ne ponavljamo sve oko njegovih kuća, priča je to koju ste već pročitali i probavili, a kako stvari stoje, mogli bi još o tome čitati. Međutim, ako je itko imao sumnje, Kuščevićev slučaj je rasčistio 'zrak' oko jedne stvari - Hrvatska postoji da bi se kojekakvi likovi, koji bi bez pripadnosti nekoj stranci bili nitko i ništa, mogli bogatiti. 

Najbogatiji Hrvati Bogata Hrvatska Life 200 obitelji koje imaju Hrvatsku i kako su se obogatile

To su likovi koji donose zakone radi svoje osobne koristi, likovi radi kojih se zakoni mijenjaju i prilagođavaju, ali za koje u konačnici ti zakoni ne postoje. Oni se nijednog zakona ne drže, njima je posve normalno da zloupotrebljavaju svoje političke funkcije, a sve kako bi postali još bogatiji. 

Mi svi ostali smo u Hrvatskoj statisti, služimo zato da bi bile pune blagajne iz kojih se već desetljećima krade.

Pohlepa bez granica postala je gadljivi zaštitni znak hrvatske politike i nije to ništa novo. Od devedesetih do danas kralo se i grabilo, kome god se pružila prilika taj se nakrao, što novca, što tvornica za kunu ili nekretnina po posebnim zakonima.

Ali nije se na tome stalo. Nije bilo dovoljno stjecati bogatstvo na sumnjivi način preko nekretnina, pa se išlo u mirovinu na jedan dan kako bi se osigurala povlaštena mirovina za četiri godine sjedenja u Saboru. 

Prvi milijun Top News Tajne milijuna: Kako su se obogatili najbogatiji Hrvati

Ni to nije dovoljno, nego se po obiteljskim i prijateljskim vezama zapošljava po gradskim, državnim i javnim institucijama. Izmišljaju se funkcije i radna mjesta za kćeri, sinove, kumove, žene i muževe s plaćama po dva, tri puta veće od hrvatskog prosjeka. 

Vozi se bez vozačke, iznajmljuje kuće bez da su upisane u katastar, ne prijavljuje se imovina, a sukob interesa vrišti na svakom koraku Markova trga. Rekao bi Kuščević, hvala Bogu da je tako.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Potrčalo
    Potrčalo 09:37 25.Lipanj 2019.

    U Evropi se više traže životinje