Top News
6555 prikaza

On je Plenkiju isporučio HDZ - Tko je Karlo Ressler?

Karlo Ressler i Andrej Plenković
Patrik Macek/ PIXSELL
Posinak Vladimira Šeksa jedna je od najvećih mladih nada novog HDZ-a

Središnji odbor HDZ-a održao je sastanak u petak u hotelskom naselju Solarisu pokraj Šibenika gdje je premijer i predsjednik stranke Andrej Plenković članovima predstavio i nacrt novog statuta stranke.

Plenković je istaknuo da je glavni tajnik stranke Gordan Jandroković predstavio pripreme za održavanje izvještajnog sabora HDZ-a koji će se 26. svibnja održati u Zagrebu.

"Kolega Karlo Ressler, koji je predsjedao radnom skupinom, predstavio je radnu verziju novog statuta HDZ-a. Održali smo raspravu, ima još nekoliko sugestija za eventualne modifikacije teksta. Radna skupina će uzeti u obzir te zahtjeve te će prirediti u najskorije vrijeme nacrt koji će u konačnici prirediti za sabor na idućoj sjednici Središnjeg odbora koja će prema ustaljenoj praksi biti neposredno 24. ili 25. svibnja. Novi Statut jedan je korak naprijed prema demokratizaciji stranačkih procesa", rekao je predsjednik HDZ-a, a prenijela Hina.

Zbirka Patrika Maceka Biti fotoreporter Life Nikad viđene fotke Kolinde, Zokija, Jace i Mesića

Govori se da će HDZ ukinuti dva mjesta potpredsjednika stranke, a Plenković je to opravdao govoreći da će doći do nekih većih izmjena najviših struktura HDZ-a.

"Smatrali smo da je to dobro u novoj koncepciji užeg i šireg predsjedništva. Uže bi imalo 10 članova, a šire bi bilo svi oni koji su izabrani plus svi predsjednici županijskih organizacija. To bi bilo jedno tijelo koje bi moglo dati u odgovarajućim vremenskih intervalima smjer djelovanja stranke. Mislim da su rješenja sasvim dobra i funkcionalna", kazao je Plenković.

Ali tko je Karlo Ressler i zašto je baš njemu povjeren zadatak transformacije HDZ-a? Kako je Express već ranije pisao, mladog Resslera svi redom hvale. Vitak je kao afganistanski hrt, mlad, visok, modrook, obrazovan, uvijek elegantno odjeven. Karlo Ressler dobro izgleda i drži se sjene - ovo drugo je pouzdan znak političke pameti. Da je njegov poočim Vladimir Šeks bio tako samozatajan, sad bi bio politički živ i vukao konce iz sjene, no Šeks se gurao na pozornicu, razmetao, preuveličavao svoj značaj - Plenkoviću je nevjerojatno digao tlak hvalisanjem da je baš on autor ideje o zamjeni Mosta HNS-om - čime je svima dodijao, pa se netko obaviješten dosjetio da se njegovo kodno ime provlači kroz desetke stranica dosjea Zlatka Bagarića, pa se Šeks politički samoubio vlastitim egom.

U tom smislu njegov neslavni kraj nalikuje kao jaje jajetu na kraj njegova najvažnijeg antagonista Stjepana Mesića, koji je poput njega bio zdravstveno trajno nespoban za mirovinu, pa se umjesto čuvanja unuka izložio ubojitoj arhivskoj vatri, koja ga je na kraju i spržila. Vladimir Šeks ni sad ne može preboljeti umirovljenje, pa koristi svaku priliku da se promovira, makar i u društvu davno otpisanih desničarskih ridikula. Time samo uvećava razmjere štete koju je počinio sam sebi, a u HDZ-u ne žele dopustiti da kolateralna žrtva toga egotripa bude njegov posinak, po logici - očevi jedoše kiselo grožđe, djeci trnu zubi.

Dalija Orešković Nesalomljiva Top News 'Crna Dalija' - žena koja je do pakla gonila i HDZ i Kolindu

- Karlo Ressler je posve neovisan od Šeksa - kaže naš izvor iz stranke...

- Suradnici koji rade s Resslerom već godinama naglašavaju da su ocjene o utjecaju Vladimira Šeksa na njegov napredak u stranci i politici preuveličane i zlonamjerno interpretirane - nastavlja naš izvor dodajući kako je mladi Ressler autonoman i iznimno obrazovan.

Ressler je, kažu, vrlo konzervativan, pobožan, smjeran - a onda postavljaju potpitanje, “podsjeća li vas to na Vladimira Šeksa”?

Točan odgovor glasi - nimalo, prije nalikuje na njegovu suprotnost. Šeks je bio komunistički tužitelj, kavanski provokator Udbe, koji je u pijanim stanjima zaboravljao što govori, pa bi kavanski gosti isprovocirali njega umjesto da on isprovocira njih. Kad je Šeks počinio seriju pijanih ispada, morali su ga uhititi jer je ispalo da je svemoguć u rušenju poretka i da mu nitko ništa ne može. To doista ni na koji način ne nalikuje profilu konzervativnog, katoličkog političara nesavladive domoljubne orijentacije. Posinak - tvrde oni koji ga poznaju - nije takav.

Nastavak na sljedećoj stranici...

  • Stranica 1/4
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • jluci82 15:12 05.Svibanj 2018.

    E sad stvarno idem u Irsku