Top News
743 prikaza

Netko ih sabotira: Priče o svađi Kuščevića i Sanadera

Lovro Kuščević i Ante Sanader
PIXSELL
Oni su dugogodišnji suradnici u HDZ-u, a sada tvrde kako su priče o svađi namještene

U Dalmaciji se ovih dana navodno odvija velika bitka za moć između vječnog šefa splitsko-dalmatinskog HDZ-a, Ante Sanadera, te ministra uprave, potpredsjednika HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije i političkog tajnika HDZ-a Lovre Kuščevića. Nepodnošljivost, kažu nam naši sugovornici bliski obojici, više ni ne kriju, čemu svjedoči i pismo koje je Kuščević uputio šefu Sanaderu, a koje je u posjedu Expressa.

No svi govore jedno te isto, a to je da Lovro Kuščević ima ambiciju preuzeti HDZ Splitsko-dalmatinske županije. Iz pisma od 25. veljače vidi se da Kuščeviću ne odgovara prekratak rok koji je dobio za dostavljanje kandidata za EU izbore, ali i da Sanader namjerno ili, pak, nehotice, sjednice županijske organizacije saziva baš u dane kad Kuščević sjedi u Zagrebu, na radnome mjestu ministra uprave.

Dario Kordić Senilni ministar Top News Rehabilitacija zločinaca traje duže nego što Kuščević misli

"...U prvom redu smatram da je zadani rok za prijedlog kandidata od strane OO i GO prekratak... S tim u svezi predlažem produžiti rok svim OO i GO za dostavu prijedloga. Ukoliko iz opravdanog razloga nije moguće udovoljiti produženju roka, molim Vas da objasnite te razloge...Također ovim putem izražavam svoje žaljenje zbog činjenice da ste sjednicu ŽO HDZ SDŽ ponovno sazvali za utorak, usprkos mojim učestalim zamolbama da iste sazivate u dane: petak, subota, nedjelja ili ponedjeljak. Ovo iz razloga jer mi moje poslovne i političke obveze (obnašam dužnost ministra uprave u Hrvatskoj vladi i dužnost političkog tajnika u HDZ-u) ne dopuštaju učestalo izbivanje van Zagreba tijekom tjedna, a budući vikendom putujem u mjesto prebivališta, u Nerežišća, otok Brač, to bih u rečene dane bio u većoj mogućnosti odazvati se Vašem ljubaznom pozivu da kao potpredsjednik ŽO HDZ-a SDŽ pokušam doprinijeti radu tih važnih tijela u koja sam izabran od strane našeg članstva. U očekivanju nastavka suradnje, na dobrobit naše Županije Splitsko-dalmatinske i cijelog HDZ-a, do skorog susreta lijepo Vas pozdravljam i želim Vam puno uspjeha u radu".

Prema riječima sugovornika, sukob ipak iznenađuje jer je Kuščevića upravo Sanader progurao za ministra još 2016. u vladu Tihomira Oreškovića.

Prosvjed inicijative Spasi me Apsurdi Top News Državna skloništa za žene: Kad plaču šalju ih psihijatru

"Nema riječi ni o kakvom sukobu. Ne znam tko je to inscenirao, pretpostavljam netko iz oporbe, SDP-a, jer vidim da je stanje u splitsko-dalmatinskom HDZ-u mirno. Inače, ministar Kuščević je mladi perspektivni stručnjak, naš predstavnik u Zagrebu kojeg smo gurali i kojeg želimo podržavati i dalje", rekao je za Express Ante Sanader, koji je na pitanje zašto onda sjednice županijske organizacije saziva baš u dane kad je ministar u Zagrebu, odgovorio je da se one sazivaju kad odgovara županu Blaženku Bobanu.

A Lovro Kuščević za Express kaže da je nakon pisanog očitovanja Sanaderu iduća sjednica županijske organizacije HDZ-a sazvana iduće subote, te joj je mogao nazočiti. Istaknuo je kako s Antom Sanaderom dugo dobro surađuje te kako on, Kuščević, pripada HDZ-u Splitsko-dalmatinske županije i da je njegova adresa u Zagrebu privremena.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.