Top News
3606 prikaza

Nestao milijarder, pronašli samo njegov prazan gliser

Pierre Agnes
Instagram
Zadnji put se javio obalnoj straži u utorak kada je javio da odgađa povratak na obalu zbog guste magle

Nestanak multimilijunaša Pierrea Agnesa, vlasnika poznatog sportskog brenda Quiksilver pravi je misterij, nakon što je policija pronašla njegov prazan gliser koji se nasukao na francusku plažu.

Pierre Agnes je gliserom krenuo ploviti iz surferskog resorta Hossegor, na jugozapadu Francuske u utorak rano ujutro. Navodno je išao loviti ribu, a bio je sam na svom brodu Mascaret III, dugom 11 metara. U jednom trenutku je nazvao obalnu stražu i obavijestio ih da odgađa povratak kući zbog guste magle.

Anne Cecile Pinel Anne Cecile Pinel Top News Nestala Francuskinja: Zadnju poruku poslala iz Češke

Međutim, nakon toga ga obitelj i prijatelji nisu mogli više dobiti, svi kontakti su bili prekinuti i započela je potraga. Odmah je proglašen "nestalim u moru", a za njim su tragala dva helikoptera i dva glisera.

Njegov brod je pronađen prazan blizu Hossegora, sjeverno od Biarritza u Atlanskom oceanu, a to je područje inače poznato po snažnim i nerijetko opasnim valovima.

Do srijede ujutro spasilačke ekipe nisu ništa pronašle, a neslužbeno se priča kako je mala vjerojatnost da će Agnes biti pronađen.

Njegov sin Mathieu na svom profilu na Instagramu je objavio fotografiju svog oca s porukom: "Volim te, volim te! Ti si najbolji tata na svijetu i tražit ću te dok ne umrem!"

Agnes je inače često dan započinjao tako što bi rano ujutro išao loviti ribu, a njegov nestanak, pored njegove obitelji i prijatelja diljem svijeta žali i surferska zajednica.

Quiksilver je inače svoju najveću popularnost dobio sredino devedesetih kada su njihove daske za surfanje i kratke hlačice bile uobičajena stvar na plažama od Tajlanda do Havaja.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.