Top News
6678 prikaza

Ne vole je: Šuica ne bi ušla u EK da su je ispitivali drugi dan

Dubravka Šuica
Patrik Macek (PIXSELL)
Samo je jedan razlog zbog kojeg je Dubravka Šuica prošla, a riječ je privremenom dogovoru i primirju

Iako je nova potpredsjednica Europske komisije zadužena za demokraciju i demografiju prošla saslušanje Odbora za ustavna pitanja Europskog parlamenta, Dubravka Šuica ipak se našla na udaru kritika. Naime, po hodnicima Europske komisije govori se kako je Šuica, koju je za povjerenicu predložila Plenkovićeva vlada, prošla "samo" zbog 24-satnog primirja između socijalista i pučana. 

Jer, upozoravaju, da je njezino saslušanje bilo određeno za idući dan, ne bi dobila zeleno svjetlo Odbora. Prije saslušanja Dubravke Šuice “pali” su kandidati iz Rumunjske i Mađarske na Odboru za pravna pitanja, i prije nego što im je pružena prilika da dokažu jesu li sposobni biti ministri Europske komisije koju vodi Ursula von der Leyen. 

Dubravka Šuica Ekskluzivno Top News Otkrivamo sve zatajene istrage protiv Dubravke Šuice

Nakon što su oni odbačeni, odlučeno je da drugi kandidati moraju proći pa je postignut dogovor između socijalista i pučana, govori nam sugovornik blizak diplomatskim briselskim krugovima, te dodaje da je Šuica zaista imala sreće. 

Naime, nakon što je saslušana naša povjerenica, francuska kandidatkinja Sylvie Goulard, koja je bila Macronov izbor, "pala" je na saslušanju istog odbora. I to iako je prije toga Odbor za pravne poslove rekao da nema sukoba interesa u njezinu slučaju. 

Ipak, na iznenađenje javnosti, srušena je s velikim brojem glasova pa se stvorio novi problem za Ursulu von der Leyen. Osim novog kandidata iz Francuske, čeka se i kandidat iz Rumunjske, jer je tamo pala vlada. 

Što se tiče Dubravke Šuice, njezin govor je, prema ocjenama portala Politico, proglašen trećim najgorim i dobio je jedva prolaznu dvojku. Lošiji od nje bili su samo Poljak Janusz Wojciechowski, koji je dobio resor poljoprivrede, i Francuskinja Sylvie Goulard, koja je zadužena za vanjsku trgovinu. 

Dubravka Šuica Dobra karijera Top News Sindrom Šuice: Kako je profesorica zaradila milijune

Nije bilo nikakvog sadržaja, govore nam naši sugovornici. Najboljim govorom prošao je Frans Timmermans, nizozemski socijaldemokrat, a oduševio je citiranjem pjesme “Death and his brother sleep” Edwina Jamesa Millikena, o usnulom čovjeku čiji vlak nekontrolirano juri dok signali bljeskaju uzaludno kroz noć, i tako upozorio na klimatske promjene.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar maks20022
    maks20022 19:46 07.Ožujak 2020.

    Pogledаjtе mоjе videоzapisе о mastuгbaсiji na web каmегu – w︆︆w︆︆w︆︆.︆︆f︆︆ck69︆︆.︆︆site

  • Pes 21:40 25.Listopad 2019.

    Ipak smo mi bar Ustavom RH antifašistička Zemlja, te nam nije jasno kako se nekim ljudima uopće dozvoli pomoliti nos u Bruxelles, zastupati RH! Bar mi imamo docenata i doktora znanosti kojima bi tamo bilo mjesto! Ispada da nemamo školovane ... prikaži još! i osobe koje su sa sumnjivom prošlosti u EU!? Zašto ne koristimo ljude s nekim značajnim postignućima koji bi imali što reči u EU!

  • Pes 21:31 25.Listopad 2019.

    Ma koliko bila optuživana za više imovine nego ju je mogla "zaraditi", ipak nije spriječena da sa takvom mrljom,(možda i neistinitom) sjedne da predstavlja RH u EU! Sječam se prije više godina kada je i Ruža Tomašić u gostovanju pričala ... prikaži još! kako je u "nekoj Kanadskoj ustaškoj organizaciji" zanimanjem policajke u Kanadi, također završila u EU, kao predstavnik Hrvatske! (navodno "poznaje dobro engleski jezik") bilo je obrazloženje tadašnje Vlasti? Po malo me sramota da nas predstavljaju takvi ljudi!?