Top News
405 prikaza

Ne vidim razloga zašto Vlada ne bi povećala svoje plaće, one su znatno preniske

Patrik Macek/PIXSELL
Problem plaća i sudaca i sudskih službenika, sudske zgrade koje su u katastrofalnom stanju i vrlo slaba informatizacija dovode do toga da nisu ispunjene tri temeljne kategorije za normalan rad sudova

Predsjednik Vrhovnog suda svojim je pismom premijeru da poveća plaće zaposlenicima sudova izazvao emotivnu reakciju Plenkovića. Premijer je odmah istrčao s podatkom kolika je plaća Radovana Dobronića, no on je ostao pri svome.

O zahtjevu za prekid štrajka.

U dopisu upućenom premijeru obrazložio sam da mu se obraćam upravo stoga što je zbog dugotrajnosti štrajka ugroženo normalno funkcioniranje sudbene vlasti. Prema tome, više je nego jasno da mu se nisam obratio kao sindikalist. Pored toga, premijeru sam predložio reformu postojećeg sustava na način da se sudski savjetnici, službenici i namještenici izdvoje iz corpusa državnih službenika. Međutim, čini se da premijer nije spreman za reformu nego želi održati postojeći status quo.

 | Author: Patrik Macek/PIXSELL Patrik Macek/PIXSELL

O svojoj plaći.

Mislim da to nije fokus rasprave, no ne vidim razloga zašto Vlada ne bi povećala svoje plaće, one su znatno preniske za odgovornost i napore kojima su članovi Vlade izloženi. Moram naglasiti da je moja plaća još i veća od one koju je premijer otkrio tragajući za tim podatkom u evidenciji Ministarstva pravosuđa. Zaboravili su navesti da sam po položaju predsjednik Državnog izbornog povjerenstva i da u tom svojstvu primam naknadu od 700-800 eura.

O situaciji na sudovima (za N1 televiziju).

Problem plaća i sudaca i sudskih službenika, sudske zgrade koje su u katastrofalnom stanju i vrlo slaba informatizacija dovode do toga da nisu ispunjene tri temeljne kategorije za normalan rad sudova. Nalazimo se pred rasulom i predložio sam premijeru da primi ne samo predstavnike sindikata nego i mene te još nekoliko sudaca. Ja bih mu objasnio neke ustavnopravne probleme. Jedan od glavnih je taj da dulje od 30 godina nismo proveli načelo podjele vlasti.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • frano22 19:59 30.Lipanj 2023.

    PROSTO SAM IZNENAĐEN KADA PROČITAM, DA JEDAN SUDAC,I TO VRHOVNI SUDAC,POLEMIZIRA O POVIŠENJU PLAČA VLADAJUČOJ OLIGARHIJI ,KOJA JE SMJEŠTENA ,SVOJOM VLAŠČU ,ILI SVOJIM DJELOVANJEM NA SAM VRH KLASNO,KASTINSKO PLJAČKAŠKOG STUPNJA UPRAVLJANJA,A ON KAO NJEZIN ČINOVNIK PRAVOSUDNE SLUŽBUJUČE POTPORE, UKAZUJE I ... prikaži još! I NAČIN NA KOJI ĆE TO PROVESTI,A DA RADNIČKA ,KLASA ,NAJMENICI ,BUDU ŠTO PRIKRIVENIJE RAZLOŽNO OBMANUTI, JER SU ONI IONAKO SLUGE ,REČE MARX ,PROIZVODNIH STRROJEVA.

  • BESTpartizan 16:51 30.Lipanj 2023.

    treba im sati 6 000 eura haha tko sisa narod oni nek.placaju poreze hrane hdz neradnicki