Top News
5024 prikaza

Napad na veleposlanstvo SAD: "Mislili ste da nema heroja?"

Napad na američko veleposlanstvo u Podgorici
1/5
STEVO VASILJEVIC/REUTERS/PIXSELL
Lokalne vlasti i dalje ne izlaze u javnost s konkretnim informacijama niti mogućim motivima napada

Nepoznata osoba bacila je eksplozivnu napravu, vjerojatno bombu, na zgradu američkog veleposlanstva u Podgorici, glavnom gradu Crne Gore, nakon čega je raznijela sebe, priopćila je u četvrtak vlada.

U poruci na engleskom na svom službenom Twitter računu vlada je rekla kako je pola sata nakon ponoći na četvrtak "nepoznata osoba počinila samoubojstvo eksplozivnom napravom".

Dodala je "neposredno prije ta osoba bacila eksplozivnu napravu s raskrižja u blizini Sportskog centra u kompleks američkog veleposlanstva".

Vlada je navela kako je "najvjerojatnije naprava bila ručna bomba", dodajući kako policija istražuje te da je identifikacija u tijeku.

Crnogorski portal Analitika javio je ranije kako je do napada došlo pet minuta prije ponoći i kako je prostor na mjestu događaja brzo ograđen. "Cijela policija je na nogama, a više informacija dobit ćete sutra od nadležnih institucija", rečeno je izvještaču Analitike.

"Istražitelji su počeli očevid i prostor je brzo ograđen. Za sada nije poznato s kojeg je mjesta još neidentificirana osoba aktivirala bombe i što je bio motiv ovog napada. Prema prvim informacijama, nepoznata osoba je bila na poljani preko ulice koja okružuje dvorište Ambasade SAD-a i bila je udaljena petnaestak metara od zaštitne ograde i pomoćne zgrade u dvorištu Ambasade", piše spomenuti portal.

Reutersov fotograf rekao je kako nema vidljive štete počinjene u napadu.

Veleposlanstvo je upozorilo američke građane da se ne približavaju do daljnje obavijesti. 

"Američko veleposlanstvo u Podgorici obavještava američke građane kako postoji aktivna sigurnosna situacija u američkom veleposlanstvu u Podgorici", reklo je na svojoj internetskoj stranici. "Izbjegavajte veleposlanstvo do daljnje obavijesti", prenijela je Hina.

Crna Gora se prošloga svibnja kao 29 zemlja pridružila NATO-u.

U komentarima uz objavu na Twitteru vlade Crne Gore mogli su se pročitati komentari poput: "Prodali ste Njegoša, srbski jezik, dušu... onima koji su vas bombardirali 1999. i koji vas gaze. Mislili ste da nema heroja?"

Jedan drugi komentator napisao je: "Čo'ek im nije bacio kasetnu bombu, ni onu sa osiromašenim uranom ka' što su Amerikanci sijali u 'Milosrdnom anđelu' po Crnoj Gori i Srbiji. Nemilosrdni čo'ek. Bog dušu da mu prosti"

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • refik 13:10 22.Veljača 2018.

    pa kako to da nije neki muslimanski terorista !!!!!(bomba ,a nije musliman) hocu da do sutra nadete neki muslimanski pasos , i da regulisete kao muslimanski teroristicki akt... i nemojte se sramotiti pred cijelim svijeto, svi u tom uspijevaju , ... prikaži još! zasto to nebi i vi mogli !!!! i promijenite naslov u nesto sto zvuci ISLAMSKI.....

  • BR_Podgorica_2018 12:19 22.Veljača 2018.

    Srpski faktor stabilnosti, kako da ne!!!! Čovjek rođen u Kraljevu, odlikovan za učešće u ratu. Svi uslovi za ludilo ispoštovani. Sva sreća malo je ovakvih!!!!