Top News
4226 prikaza

Najtraženiji Srbin Europe: Nasilnik pobjegao policiji

Daniel Vojnović
Policija Bielefeld
Iako je na odsluženju kazne, pod kontrolom policajaca, uspio je nestati bez traga

Daniel Vojnović (31) je, upozorava njemačka policija, opasan i nepredvidljiv te je u bijegu. Owl24.de piše da su mu dijagnosticirali disocijalni poremećaj ličnosti te da je rekao terapeutu kako planira ubiti više ljudi i nakon toga se vratiti u zatvor.

Njemački mediji zbog toga se pitaju da li će sada, dok je na slobodi, još proširiti svoju listu.

No, u zatvoru JVA Werl tvrde da nije istina kako Daniel ima 'listu za odstrel'. Kažu kako u tom slučaju nikako ne bi mogao izaći iz zatvora. Međutim, čak deset sudaca i sutkinja u Bielefeldu dobilo je pojačane mjere zaštite kako im se ne bi ništa dogodilo. 

Daniel, porijeklom iz Srbije, pobjegao je prošli tjedan dok je bio u posjetu svojim roditeljima u gradu Bad Salzuflen. Veći dio svoje kazne od tri godine i osam mjeseci je odslužio pa su mu prošle srijede dozvolili da ode doma. Bio je u zatvoru zbog nanošenja teških ozljeda glave. 

Rođen je u Njemačkoj, ali je već kao tinejdžer počeo svoju kriminalnu karijeru. Pljačkao je ljude nakon što bi podigli gotovinu na bankomatu, hvatao na prepad taksiste ili pljačkao benzinske postaje. Nakon hvatanja i suđenja dobio je pet godina u domu za maloljetnike. Nakon izlaska je opet stupio u kontakt s mutnim likovima, a kada ga jedan tip nije pozdravio u restoranu u Bielefeldu, Daniel je to shvatio kao groznu uvredu. Zgrabio je pištolj i idućeg dana se odvezao do kluba gdje je isti muškarac radio kao izbacivač. Ustrijelio ga je u nogu i gotovo uništio kost natkoljenice. 

Osim toga, navodno je premlatio i jednog zatvorenika tijekom odsluženja svoje kazne. 

Daniel je bio u pratnji dvojice čuvara. No u jednom trenutku je pobjegao kroz prozor i odvezao se u Opel Zafiri svojih roditelja. Čuvari su odmah krenuli za njih no nisu ga uspjeli uhvatiti. Sada ga traži policija u cijeloj Europi. 

Daniel je visok 1,85 metara, ima ćelavu glavu i nosi gustu dugu bradu. U trenutku bijega nosio je plave traperice, svijetle cipele i smeđu kožnu jaknu. Pobjegao je u srebrnoj Opel Zafiri njemačkih registracijskih oznaka LIP-NV 102.

Lokalni mediji pomno prate razvoj čitave priče i prenose policijske informacije o velikom broju dojava, ali je Srbin i dalje u bijegu. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.