Top News
875 prikaza

Mutti stvarno ne ide: Sad joj se i avion pokvario

Angela Merkel izlazi iz zrakoplova
Bernd Von Jutrczenka/DPA/PIXSELL
Otkazale su komunikacije MerkelForceOne aviona pa je kancelarka do Argentine morala kao i svaki smrtnik

Njemačka kancelarka Angela Merkel na G20 summit letjela je ekonomskom klasom "običnog" nakon kvara na popularnom zvanom MerkelForceOne avionu.

Njemačku je kancelarku primijetio i fotografirao jedan putnik, a na Twitteru je prokomentirao kako je "malo čitala knjigu, pojela jogurt i spavala".

Izgleda da je službeni avion njemačke vlade imao nekih ozbiljnih tehničkih problema na putu prema Buenos Airesu gdje se održava susret.

Angela Merkel Još nije otpisana Top News Liderica Merkel: Ovi tipovi jedini likuju zbog njenog odlaska

Navodno su "otkazale" komunikacije što je nemali problem za avion, pa je došlo do prisilnog slijetanja u Kolnu, gdje se Merkel, po kiši, prekrcala u drugi avion, došla do Madrida, i od Madrida komercijalnim letom došla do Buenos Airesa.

Njemačku verziju "Air Force One" se vrhunski održava i ima nekoliko "backup" sustava, pa se sada građani pitaju kako je uopće došlo do ovakve situacije.

Twitter je, naravno, eksplodirao u šalama.

"Kako znate da država stvarno štedi? Kad čelna osoba zemlje propusti pola internacionalnog summita radi pokvarenog službenog aviona".

Nedavno se i njemački ministar financija vratio kući na komercijalnom letu nakon što su štakori pregrizli kablove službenog aviona, a ovog je ljeta pokvareni hidraulični sustav na istom avionu predsjedniku Steinmeieru otežao putovanje do Minska, donosi Deutsche Welle.

Što se samog G20 susreta tiče, on je do kosti ogolio sve međunarodne političke odnose. Trump se, navodno migolji, kako ne bi ni sa kime morao previše razgovarati - čak je otkazao sastanak s Putinom oko situacije u Ukraini, a ruski predsjednik i prijestolonasljednik Saudijske Arabije, Mohammed bin Salman (sjetimo se slučaja Khashoggi) si daju "petaka" i pozdravljaju se kao braća.

Angela Merkel Spremna za odlazak Top News Mutti odlazi, a ove fotke su joj obilježile karijeru

Osim Putina, Bin Salman, jedini u narodnoj opravi, i jedini lider arapske države unutar G20 - 19 najrazvijenijih zemalja svijeta + EU, nije pozdravljao nikog drugog, a posebno se daleko držao od turskog predsjednika Erdogana na čijem je tlu ubijen kolumnist Washington Posta.

Trump i Bin Salman su se, kažu izvori, srdačno pozdravili i nisu razgovarali i Khashoggi slučaju.

Britanija i Argentina opet su, po tko zna koji put, razgovarali o problemu Falklandskog otočja.

Što se rusko-ukrajinske kroz tiče, Merkel, koja je kasnila, je čitavu krivicu "prebacila" na Ruse.

Trump se planira naći na večeri s kineskim liderom Xi Jinpingom da razgovaraju o "tarifnom ratu" te njegovim posljedicama.
Razgovaralo se, standardno, i o promijeni klime i ciljevima postavljenim Pariškim sporazumom.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.