Top News
14157 prikaza

Monstrum zbog kojeg huligan iz Splita ide psihijatru

Uhićeni navijači nakon tučnjave na utakmici Zvezda Partizan
DJORDJE KOJADINOVIC/REUTERS/PIXSELL
Malog sina je ugušio i bacio ga majci pred noge, da bi potom nožem nasrnuo na nevjenčanu suprugu

Jedan od šestorice Splićana koji su zadržani u istražnom zatvoru u Beogradu ide psihijatru nakon što su ga smjestili u ćeliju s dvostrukim ubojicom Markom Nikolićem (43), piše Slobodna Dalmacija.

Splićanin je bio smješten s Nikolićem koji je ubio četverogodišnjeg sina Mihaila i suprugu ispred centra za socijalnu skrb te ozlijedio troje socijalnih radnika. Ćeliju su s još dvojicom dijelili desetak dana. Nikolić je dva dana prije kraja prosinca razbio ogledalo WC-a, napao cimere iz ćelije komadom stakla. Jednog je izbo nanijevši mu teške ozljede, nakon čega je sebi prerezao vrat.

Kao što je navedeno u nalazu vještaka, na temelju nalaza obdukcije zaključio da je smrt malog Mihaila nasilna i da se ona dogodila "zbog začepljenja nosa i usta i vrata stezanjem šakama/rukama". Ozljede na licu i vratu ubijenog dječaka također su nedvosmislene. Dakle, stručnjak ističe, smrt Mihaila je „isključivo ubilački podrijetlo”, a dodatni je zaključak da Nikolić nije ubio svog malog sina u Centru, već je dječaka prebacio s nepoznatog mjesta zločina i bacio ga pred majku već mrtvog!

Uhićeni navijači nakon tučnjave na utakmici Zvezda Partizan Navijač Top News Splitski plaćenik "proslavio" se pucačinom na svadbi

Nakon što je dječaka bacio na tlo, Nikolić je nožem napao majku djeteta Maju Đorđević i nanio joj više od 57 ozljeda na tijelu - od kojih je više 27 uboda i više od 30 puta posjekotina.

Prema nalazima vještaka, Nikolić je Maji nanio teške tjelesne ozljede vrhom  i oštricom noža, dok je nesretna žena bila na koljenima, licem okrenuta prema čudovištu.

Također, sve ozljede na njezinim nadlakticama, podlakticama i šakama, a bilo ih je više od 20, Maja je dobila tako što je pokušavala se braniti podizanjem ruku ili hvatanjem noža. Zbog toga forenzički stručnjak zaključuje da se nesretna žena borila nekoliko minuta.

- Nakon dobivanja svake pojedine ili skupine ozljeda, a čak nakon stjecanja svih ozljeda zajedno, Maja Đorđević mogla se kretati neko kraće vrijeme i braniti, sve dok nije klonula zbog velikog gubitka krvi. A za sve to vrijeme sa svakim uzastopnim ubodom pretrpjela je više i više boli, i sve više i više strah od izravne i velike opasnosti za svoj život: u ovom trenutku na to posebno upozoravaju ozljede na rukama koje govore da je pokušavala golim rukama uhvatiti oružje kojim je napadnuta - zaključuje stručnjak, a prenio je srpski Blic.

Napadača su najprije svladala dvojica komunalnih policajaca, a onda je uhićen. U zatvoru je prerezao vlastito grlo i umro je od posljedica nanošenja takvih ozljeda.

Tučnjava navijača na južnoj tribini Partizanovog stadiona Plaćeni navijači Top News Dosjei Splićana koji su izazvali kaos u Beogradu

Kako je utvrdila istraga, ovoj tragediji prethodili su propusti zaposlenika Centra za socijalnu skrb. Iako su i sami trpjeli mučenja tijekom svakog Nikolićeva posjet, izvješća navode da "postoji mali rizik od uzrokovanja nasilja Marka Nikolića nad bivšom nevjenčanom suprugom”, te da postoji nedostatak motivacije Maja Đorđević da omogući kontakt malog Mihaila s ocem.

Čak i prije ovog slučaja, Nikolić je bio u sukobu sa zakonom. On je, u stvari, ranih godina ovog tisućljeća osuđen za pljačke, a posljednji put bio našao se na optuženičkoj klupi 2010. godine, kada je osuđen zbog ilegalnog nošenja oružja. Također, Maja Đorđević prijavila ga je za nasilje u obitelji zbog pokušaja ubojstva njene sestre za Božić 2013. godine.

- Mihailo nije imao ni 15 dana, a Maju i njezina sina iz prvog braka protjerao je iz kuće. Vrata stana bila su zaključana i ostao je sam s djetetom. Maja je morala nazvati policiju koja je intervenirala i vratila dijete. Od tada je počela njena životna drama ", rekao je za Blic jedan od Majinih kolega, koji kaže da je Nikolić počeo tući nevjenčanu suprugu dok je još bila trudna.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.