Top News
7195 prikaza

Mladićev sin: "Moj otac mora imati obranu kao Gotovina"

Ratko Mladić
REUTERS
Sin ratnog zločinca ispričao je što se događalo u sudnici, te komentirao špekulacije o smrti svoje sestre

Darko Mladić, sin osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića u intervjuu za srpski Alo optužio je dužnosnike u Haagu da su ugrozili život njegovog oca prilikom izricanja presude. Mladićev sin tvrdi da je njegovom ocu pozlilo, a da je zatvorski liječnik to ignorirao.

"Dok su mu izricali presudu cijelo je vrijeme imao problema s tlakom i tek mu se u petak normalizirao. Svi su vidjeli kako zatvorski liječnik ignorira opasnost koju visoki tlak može uzrokovati u tom trenutku. Liječnici tvrde da visoki tlak za osobu koja je imala više moždanih udara može biti poguban", tvrdi Darko Mladić.

Clara Uson U genocid zbog nje Top News Kći Ratka Mladića: Ubila se kad je doznala što je radio

Dodao je kako je metoda haškog suda bila skrivati da Mladiću nije dobro, te da je uvjeren kako njegov otac neće živ dočekati izricanje drugostupanjske presude.

"Inzistiramo da se mog oca prebaci u Srbiju ili Rusiju na liječenje", istaknuo je Darko Mladić.

Otkrio je kako je obitelj nakon izricanja presude dobila deset minuta da mogu razgovarati s Mladićem.

"Bio je ljut, ali nije bio razočaran ili utučen. Rekao nam je "mogu mi raditi što hoće, ali dušu mi nikad neće uzeti". Moj otac drugostupanjsku presudu može dobiti samo ako se njegova obrana bude radila onako kako je bila rađena za Antu Gotovinu", rekao je Darko Mladić, te pojasnio što pod tim misli.

"Mislim na činjenicu da se država uključila i stala iza Gotovinine obrane sa svim raspoloživim resursima."

Darko Mladić je komentirao navode koji su se pojavili, a prema kojima je njegovu sestru Anu ubio Arkan.

"Ratko ne misli da ju je ubio Arkan, ali sumnja na određene ljude iz srpskih krugova, a najmanje na muslimane i Hrvate. Čak i za te ljude koje Ratko spominje nemamo dokaze. Nitko od nas, pa ni moj otac, ne sumnja na Arkana. U Haagu su probali i njegovu mrtvu kćer okrentui protiv njega", rekao je Darko Mladić.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vlado 14:07 27.Studeni 2017.

    ne može imati obranu kao Gotovina jer je Gotovina branio svoju zemlju a Mladić je bio zapovjednik zemlje agresora tj Srbije.

  • Avatar una1
    una1 13:53 27.Studeni 2017.

    Baš tako, nemoj me nasmijavati !!!!