Top News
7708 prikaza

Mladi Glavaš partner Miljeviću i već brani oca i Mamića

Branimir i Filip Glavaš
Davor Javorović/ PIXSELL
Filip Glavaš već na ročištima mijenja poznatog odvjetnika i kaže da sve zna o optužnici protiv svog oca za ratne zločine

Poznati zagrebački odvjetnik Veljko Miljević širi posao, pa je prije nekoliko mjeseci u Osijeku otvorio Odvjetnički ured Miljević i partneri. Kao partner potpisan je Filip Glavaš (28), sin jednog od najslavnijih hrvatskih optuženika, Branimira Glavaša. Glavašu starijem ponovno se sudi za ratni zločin u slučajevima Selotejp i Garaža, a Glavaš mlađi bacio se u odvjetničke vode kao bi se direktno uključio u obranu oca.

Ured se nalazi u zgradi u Lučkom prilazu, gdje su i stranački prostori gradskog i županijskog HDZ-a. Iako je u vrijeme kad su mu oca pritvorili, 2009. godine, oštro prozivao HDZ zbog toga, danas, tvrdi, ima prvenstveno odvjetničke ambicije.

Zdravko Mamić u Međugorju gleda utakmicu Hrvatska Francuska Top News Zdravko M. loše spava, strahuje da će ga oteti i vratiti u RH

"Završio sam opću gimnaziju i ne mogu reći da sam do tada razmišljao o pravnom fakultetu, no sve ono što se događalo mom ocu, činjenica da sam u 8. razredu čitao njegovu optužnicu, kopirao sve spise iz njegova predmeta, čitao, proučavao, nastojao shvatiti zašto se sve to događa, vjerojatno je utjecalo na to da odlučim biti odvjetnik. Tad su u našem domu česti gosti bili brojni poznati odvjetnici, pa i Veljko Miljević, koji je u tatinom odvjetničkom timu još od 2007.", kaže mladi odvjetnik, koji je praksu počeo kod pokojnog odvjetnika Hanžekovića kao 25-godišnjak, u njegovoj osječkoj pisarnici.

U dvije i pol godine položio je pravosudni ispit te potom pitao Veljka Miljevića može li doći k njemu u Zagreb.

"Baš sam želio ići raditi za gospodina Miljevića. Htio sam biti direktno uključen u tatin sudski proces. Toliko toga o tom suđenju znam da mi nije potrebno puno da ga posve preuzmem. Nekoliko puta sam već bio na tom ročištu umjesto Miljevića. Također sam već nekoliko puta bio i na raspravama za klijenta Zdravka Mamića, koji je također naš obiteljski prijatelj i jako dobro poznajem njegov slučaj. Neki dan sam bio na parnici u slučaju Bandić koja se vodi protiv Branka Mihaljevića", kaže Filip Glavaš, na kojeg je otac iznimno ponosan, pa je na svom profilu objavio i ploču s njegovim imenom.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • pivodavac 15:39 23.Rujan 2019.

    Ak ti je Hanžeković bil mentor , onda sam siguran da te je dobro zvežbal.