Top News
8558 prikaza

"Da nije bilo Tita, ne bi bilo ni arbitraže sa Slovenijom"

Zoran Milanović
Dalibor Urukalović (PIXSELL)
Nakon nepovoljne arbitraže za Hrvatsku, reakcije dolaze sa svih strana

Bivši premijer Zoran Milanović komentirao je odluku Arbitražnog suda u Haagu o graničnom sporu sa Slovenijom. Podsjetimo, Milanović je, nakon odluke o izlasku iz arbitražnog postupka, kazao da mu je to jedna od najdražih odluka njegove Vlade.

- Nema arbitražnog suda. Ja sam se odazvao zbog interesa, ali bih htio reći da mi je čudno da uopće postoji interes za ovu temu. To je skupina samozvanaca koja je nešto napisala i prezentirala javnosti, to će nekoga u Sloveniji možda obradovati, ali to naprosto ne vrijedi - rekao je Milanović.

- Ova odluka takozvane arbitražne komisije ne postoji - poručio je Milanović na Trgu maršala Tita u Zagrebu. - Oni su nešto napisali i to su danas pročitali. Ne kažem da su međunarodni suci i arbitri nekakvi nepošteni ljudi ili prevaranti. Ali cijeli postupak je bio kompromitiran, u Americi bi se to zvalo mistrial, mora se ići na novi postupak, obavezno pred nekim novim vijećem, a najbolje novim tijelom. Te odluke nema i nije bitno što su odlučili - rekao je Milanović.

Iznimno simbolično je Milanović odabrao Trg Maršala Tita za obraćanje medijima i javnosti, pa je pred sam kraj tiskovne konferencije otvoreno rekao da Josip Broz Tito ima sve zasluge za hrvatsku i slovensku granicu te je jasno rekao da "Da nije bilo Tita, ne bi bili u arbitraži sa Slovenijom".

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Pomorac-HRVAT 18:41 29.Lipanj 2017.

    Koji kreten..Ali dijelom je u pravu,jer on im je dao katastarsku granicu,on je dao BOSNU srbadiji i muslimanima,on je dao VOJVODINU srbadiji,Kotorski zaljev Crnoj Gori,Neum Bosni,izlaz na more Bosni...Mnogo bi toga ostalo i POSTALO hrvatsko da nije bilo ZLOČINCA TITA..Ah ... prikaži još! da , Da nije bilo Račanove trgovine moglo se odmah na međunarodni sud...

  • nelson 18:13 29.Lipanj 2017.

    milanoviću kralju