Top News
33323 prikaza

Metak u glavu - ubili balkanskog kralja prostitucije

Dilaver Bojku
screenshot/youtube
Bojku je poznati osuđenik koji se bavio nelegalnom prostitucijom i prodajom žena u bijelo roblje

Dilaver Bojku, poznat i po nadimku Leku, ubijen je metkom u glavu ispred svog kafića u Strugi u Makedoniji, na plaži Aqua blue.

Naime, ozloglašeni Makedonac bio je šef mreže kriminalaca koja se bavila trgovinom bijelog roblja, a nekadašnji američki ambasador u Makedoniji, Lawrence Butler ga je prozvao "najpoznatijim državljaninom Makedonije".

Aleksandar Knežević Knele Lica s osmrtnica Life Kako su ubijeni najgori mafijaši Balkana

FBI i Interpol bili su uključeni u istrage njegovih "poslova", koje je vodio iz struškog sela Velešta, u kojem su, do 2006. godine održavane "aukcije" djevojaka koje su otimane ili na prevaru uvedene u lanac prostitucije na Balkanu i državama bivšeg SSSR-a.

Bojku je navodno kontrolirao dva glavna ilegalna pravca za transport djevojaka i žena, naročito iz Moldavije, Rumunjske i Ukrajine. Jedan koji je išao iz Bugarske, a drugi iz Albanije. Oba kanala su završavala u njegovom rodnom selu Velešta kod Struge, koje je bilo poznato kao mjesto sa najvećim brojem prostitutki u Makedoniji.

Prema pisanju medija, tamo je tada u svakom trenutku bilo od 200 do 250 žena spremnih za prodaju. Kako se pisalo, Leka je za sebe zadržavao dvadesetak najljepših, koje je nudio klijentima u svom baru "Espreso". Nakon nekoliko mjeseci rada kod njega, on ih je prodavao na Kosovu, gdje je ovaj biznis bio još profitabilniji.

Mafija Majka mafijaša Life "Psovao je majku srpsku, dok ga nisam naučila pameti!"

Makedonska policija procjenjivala je, svojevremeno, da je Bojku posredovao u prodaji oko 3.000 žena, navodi RTS.

Protiv njega je od 1979. do 2001. godine policija podnijela čak 17 krivičnih prijava zbog podvođenja.

Nekoliko puta je uhićen, ali je tek 2002. godine osuđen na zatvorsku kaznu.

Uspio je pobjeći iz zatvora zahvaljujući vezama u makedonskoj policiji. Pobjegao je u Crnu Goru, ali je već u prosincu 2003. godine osuđen na četiri godine zatvora za posredovanje u lancu prostitucije.

Nakon odležane kazne navodno se bavio legalnim poslovima u turizmu i ugostiteljstvu.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ursuss 19:10 15.Kolovoz 2017.

    da država legalizira prostituciju, en bi zaradila i ne bi bilo ovakvih "boss"-ova..... a svi bi bili zadovoljnijedino kler i "moralisti"...a i jedni i drugi krše zakone otimajući od sirotinje da bi imali previše.. Ovom iz naslova- teška mu crna zemlja...