Top News
8622 prikaza

Melania se osvećuje Trumpu za sva poniženja

Melania Trump i njezin stil odijevanja
Douliery Olivier/Press Association/KEVIN LAMARQUE/REUTERS/PIXELL/Screenshot
Njezino odijevanje izaziva pažnju a posebno poruke koje na takav način šalje samozatajna prva dama

Svijet se ne može prestati čuditi neprimjerenoj jakni koju je prva dama SAD-a Melania Trump nosila tijekom posjete dječjem imigrantskom kampu na američko-meksičkoj granici. Niz teorija pokušava objasniti što ju je moglo natjerati na ovaj šokantan čin u još jednoj aferi obitelji Trump, ovoj već sada popularno nazvanoj "Jacket-gate"

Brzo objašnjenje, a gdje drugdje nego na svom Twitter profilu, ponudio je njezin suprug, američki predsjednik Donald Trump i svoju damu obranio riječima kako se "jakna odnosi na lažne vijesti koje mediji objavljuju. Melania je naučila kako su oni nepošteni, i nju jednostavno više nije briga". 

Njegovo objašnjenje sasvim je suprotno od onog o kojem bruji cijeli internet, koliko god ono točno ili netočno bilo. Mnogi tako misle i da je njezina jakna zapravo poruka njezinom suprugu kojom mu želi reći kako je naučila koliko je on nepošten, i zapravo ju više nije briga što on misli. Glumac Kevin McHale, najpoznatiji po svojoj ulozi u televizijsko seriji Glee, jedan je od onih koji potiče upravo tu teoriju, kako gospođa Trump zapravo 'trola' svog supruga.

Melania Trump | Author: KEVIN LAMARQUE/REUTERS/PIXSELL KEVIN LAMARQUE/REUTERS/PIXSELL
Ideja možda i nije tako daleko od stvarnosti ako se zna da samozatajna prva dama u javnosti puno ne priča, no da je poznata kako poruke šalje upravo odjećom koju nosi. Umjesto da obuče ono što joj njezini modni savjetnici pripreme, Melania pažljivo bira svoju odjeću, pa ja tako i sama rekla kako uvijek nosi "ono što voli i što je primjereno za određeni događaj", piše The Guardian. 

Bilo je niz trenutaka u kojima je ova bivša manekenka koristila odjeću kako bi nadmašila svog supruga. 

U listopadu 2016. godine nosila je Guccijevu rozu bluzu sa stiliziranom mašnom tijekom druge predsjedničke debate. Bilo je to samo dva dana nakon što su u javnost izašle snimke iz 2005. godine Access Hollywooda u kojima Trump govori o "hvatanju žena za p***u".

Bluza koju je obukla u to je vrijeme bila jako popularna stoga njezin odabir nije bio nimalo čudan. Ipak javnost je odmah počela špekulirati da li je to bio suptilan odgovor njezinom suprugu. Je li to njezin način da zapravo, unatoč tome što ostavlja dojam nježne, samozatajne žene, svom suprugu pokaže zube?

Melania Trump Bijela Kuća Life Melanijin komplicirani život - muči se s problemima

Možda je teško pratiti sve pornografske predsjedničke skandale, no prisjetimo se onog nedavnog kada je u javnost izašla priča kako je Trump šutnju o njihovoj navodnoj seksualnoj aferi iz 2006. godine Stormy Daniels platio 130.000 dolara. Čini se kako je odnos između Melanie i Trumpa tada malo zahladio, pa je ona otkazala svoje putovanje s njim na Svjetski gospodarski forum u Davos, a kružile su i glasine kako Trump spava u hotelu.

Prvi se put s njim pojavila u javnosti nakon izbijanja ove afere, za njegova tradicionalnog obraćanja američkom Kongresu i tada je njezina odjeća izazvala dosta pomutnje. Prva je dama za tu prigodu odabrala bijele hlače Christiana Diora i tako zaradila usporedbu s Hillary Clinton, koja je bila u sličnom stilu na inauguraciji. 

Melania Trump i Hillary Clinton u bijelom | Author: Douliery Olivier/Press Association/PIXSELL i Pat Benic/DPA/PIXSELL Douliery Olivier/Press Association/PIXSELL i Pat Benic/DPA/PIXSELL
Predsjednica demokratske manjine u američkom Kongresu Nancy Pelosi i ostale žene iz stranke također su nosile bijele hlače na Trumpovoj inauguraciji, što je bila njihova vrsta prosvjeda i podsjećanja na pokret za ženska prava, koji je povezan upravo s bijelom bojom.

Upravo zbog toga mnogi vjeruju kako je Melanijin odabir bijele boje imao za cilj razbjesniti njezina muža.

No sve su to samo nagađanja, i nitko zapravo ne zna o čemu razmišlja prva dama. A možda ne zna ni ona. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.