Top News
1994 prikaza

Mazohizam SDP-a: Zoki, odvedi nas na Pantovčak!

Kolinda Grabar Kitarović i Zoran Milanović
Goran Stanzl (PIXSELL)
Davor Bernardić u skoro tri godine nije iznjedrio nijednog kandidata koji bi na predsjedničkim izborima mogao parirati Kolindi Grabar Kitarović

Za one kojima je promaklo, SDP će na predsjedničkim izborima kandidirati Zorana Milanovića, barem su tu informaciju iz vrha stranke pustili u medije, dok Zoran Milanović i dalje šuti. Kakve su šanse Zorana Milanovića na izborima? Ako je vjerovati dosadašnjim anketama čak ni ne stoji loše, ali u ovom trenutku to i nije toliko važno pitanje. Ono što je svakako pitanje za SDP je: zar je on jedino što imate?

Naime, nije problem u Zoranu Milanoviću. On vjerojatno kod dobrog dijela SDP-ovih birača još uvijek ima svoj fan klub i rado će zaokružiti njegovo ime. Ono što je problem je što SDP otkako se Milanović povukao, a umjesto njega na čelo stranke došao Davor Bernardić nije iznjedrio nijednog kandidata koji bi na predsjedničkim izborima mogao parirati Kolindi Grabar Kitarović. I ne samo Kolindi Grabar Kitarović, nego i desnici, kojoj su narasla krila nakon uspjeha Ruže Tomašić na EU izborima i koja sada gura Miroslava Škoru. Škoro je 'na neviđeno' dobio 10 posto potpore u zadnjoj anketi i ukoliko se na izborima zaista pojavi kao kandidat, neće biti samo 'statist u kukuruzu' već će ostalima pomrsiti račune, prije svega Kolindi.

Kolinda Grabar Kitarović i Zoran Milanović Prži ih na vatri Top News Milanović čeka pad Kolinde, za njega bi glasala i desnica

No, vratimo se SDP-u. U skoro tri godine, točnije od studenog 2016. kada se Zoran Milanović povukao iz političkog života, u stranci nitko nije razmišljao da će za koju godinu opet doći neki izbori, pa su više bavili sukobima klanova, predsjednik stranke se slikao sa zeljem i čokoladama i stalno verglao isprazne parole, a omiljeni sport članova SDP-a postale su javne svađe i međusobno pljuvanje medijima i društvenim mrežama. Cijelo to vrijeme nikome nije palo na pamet baviti se strankom što je došlo na naplatu kada na izborima u Lici u ožujku ove godine nisu iskoristili pad HDZ-a Ni na ostalim izborima po pojedinim lokalnim zajednicama nisu briljirali unatoč problemima HDZ-a, a na EU izborima imali su više sreće nego pameti, odnosno više je HDZ izgubio nego što je SDP dobio.

Dok je prolazilo vrijeme i ništa se nije radilo, članovi SDP-a su paralelno prozivali Milanovića i za svaki neuspjeh, a bilo je ih more, krivicu svaljivali na bivšeg vođu. Nije da kritike na njegov račun nisu opravdane, ali sve što su SDP-ovci otkrili o svom bivšem šefu u zadnje tri godine, svi ostali znali smo to odavno. Tako nam je SDP pokazao kako izgleda kada se bude iz 'stoljetnog' sna, ali bez princa koji će ih poljubiti kada otvore okice.

I nakon što su ga čerečili i krivili za sve poraze, ti isti mazohistički SDP-ovci žele da ih Zoki sada odvede na Pantovčak. Potez je to koji pokazuje koliko je stranka izgubila kompas, jer svjesno za svog kandidata izabrati osobu koju već tri godine krive za sve nedaće koje su zadesile Iblerov trg govori da vodstvo SDP-a nema pojma što radi.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • brzzzy 14:30 15.Lipanj 2019.

    Velika nada da pokopa SDP...