Top News
6853 prikaza

Lovren: "Kad je sranje, onda ide Dejane izvuci nas..."

Dejan Lovren
DAMIR ŠAGOLJ/REUTERS/PIXSELL
Nogometaš Liverpoola i jedna od zvijezda hrvatske reprezentacije će morati izići pred hrvatski sud

Dejan Lovren našao se u istom košu kao i njegov suigrač iz hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić. Naime, kako stoji u priopćenju Državnog odvjetništva iz Osijeka, protiv Lovrena je pokrenut postupak zbog davanja lažnog iskaza.

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku podiglo je pred Županijskim sudom u Osijeku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1989.) zbog počinjenja kaznenog djela davanje lažnog iskaza iz članka 305. stavak 1. Kaznenog zakona. (19. 9. 2018.)

Okrivljenika se tereti da je 1. rujna 2017. na Županijskom sudu u Osijeku; tijekom rasprave u kaznenom predmetu protiv četvorice okrivljenika zbog kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti iz čl. 291. st. 1. i 2. KZ-a, iako ga je raspravni sudac upozorio da je dužan iznositi istinu i da je davanje lažnog iskaza kazneno djelo; svjesno neistinito iskazao kako je aneks ugovora o profesionalnom igranju, na kojem je kao dan zaključenja naveden datum 9. siječnja 2007., a kojim se regulira podjela transfernog obeštećenja između njega kao igrača i matičnog kluba u omjeru 50:50 posto potpisao nedugo nakon potpisivanja svog ugovora o profesionalnom igranju s matičnim klubom od 1. siječnja 2007., iako je znao da to ne odgovara istini, jer navedeni aneks ugovora on tada nije potpisao, piše osječki DORH.

Navijači u Zagrebu A STVARNOST? Top News U pobjedama Hrvatske Nijemci vide nešto zlokobno

Kad su mu na raspravi predočeni dopisi upućeni matičnom klubu s datumima 1. veljače 2010., 29. ožujka 2010. i 7. rujna 2010. u kojima se u njegovo ime traži isplata 50 posto transfernog obeštećenja i koji sadrže potpis s njegovim imenom, okrivljenika se tereti da je svjesno neistinito iskazao kako je on te dopise vlastoručno potpisao.

Iznoseći način na koji mu je isplaćen novčani iznos od podjele transfernog obeštećenja, okrivljenika se tereti da je neistinito iskazao kako je tih dana bio u Hrvatskoj i kako je osobno u tu namjenu otvorio poseban račun u banci u Zagrebu, te da je istog dana kada mu je novac sjeo na račun on osobno proslijedio taj novac na bankovni račun treće osobe, iako je bio svjestan da to nije istina i da je u to vrijeme bio u Francuskoj, zaključuje priopćenje DORH.

Zdravko Mamić u Međugorju Zdravo Maminjo! Top News Međugorje spalo na niske grane - Mamić im vodi molitve

Jedan od ključnih dokaza su i razmijenjeni SMS-ovi između Lovrena i Nikkyja Vuksana. 

"Dokazat ćemo da Lovren nije imao pravo na polovicu odštete na temelju ugovora koji je nastao nakon što je napustio Dinamo. U sms poruci Nikkyu Vuksanu Lovren je napisao: “A kada vam svima sranje dođe do grla, onda ide Dejane izvuci nas…", govorili su iz DORH-a prije nekoliko mjeseci kada je Lovren dao, tvrdi DORH, lažni iskaz.

Nikky Vuksan je inače nogometni menadžer koji je Mamićima odradio sve transfere i ugovore oko prodaje igrača.

Sms poruka Lovrena je zapravo pokazatelj da je Lovren već odavno bio svjestan da će ugovori u jednom trenutku privući pažnju pravosudnih tijela i da zbog toga nije bio sretan. Je li Lovren isto namjeravao promijeniti svoj iskaz kao i Modrić vidjet ćemo u rujnu, a prošle godine kada je suđenje prebačeno u Osijek pravni stručnjaci su govorili kako će Mamiću biti potrebni neviđeni preokreti u suđenju da bi bio oslobođen, a kao jedan od preokreta naveden je i promjena iskaza ključnih svjedoka Luke Modrića i Dejana Lovrena.

Za kršenje članka 305. KZ-a, počiniteljima prijeti i kazna do pet godina zatvora.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.