Top News
44663 prikaza

Lošo ima teoriju: "Požari će vratiti Jugoslaviju"

Davor Domazet Lošo
Goran Stanzl (PIXSELL)
Lošo je oduvijek bio malo flambojantan tip. Naslanja se na terorije zavjere i asimetrične ratove bez vojnika

Admiral Davor Domazet Lošo, imamo nešto sreće da je u mirovini inače bi već bili u ratu s nekoliko susjednih zemalja, razotkrio je paklenu zavjeru protiv Hrvata. Požari, kaže on, udaraju samo tamo gdje su Hrvati. Vatra nas, kaže Lošo, na stanovit način i voli. 

'Prvo pitanje koje morate postaviti je: Što točno gori? Gori Boka Kotorska, gori Hercegovina i gori Dalmacija', mrtav ozbiljan je admiral u miru. 'To ne može biti slučajno'. 

Lošo je oduvijek bio malo flambojantan tip. Naslanja se na terorije zavjere, asimetrične ratove bez vojnika, ali sad je, kaže, neviđeno realan. Ovi požari rade na uspostavi nove Jugoslavije. Vatra nas, eto, gura natrag u Jugu. Prvo će nas ofuriti, ražalostiti, oslabiti i osvojiti. Onda nam nema drugog izlaza nego natrag u Jugoslaviju. Isto je u Italiji. I oni će prema Jugi. 

Nemojte se previše čuditi: ovaj je tip bio načelnik Glavnog stožera HV-a. Malo je vodio našu vojsku. Bio je i perspektivan jugoslavenski mornarički časnik. Kažu da je kasnio s izlaskom iz JNA jer je u Beogradu čekao da mu propala država napravi novi gebis. Zna čovjek prioritete.

Ovim fantazijama admiral ozbiljno konkurira akademiku i vitezu Željku Reineru koji se baš jutros probudio i shvatio da ga nešto tišti u srcu. Bol ga obuzela zbog opožarenog Splita. 

Admiral Lošo i vitez Reiner, svatko na svoj somnambulni način, rugaju nam se u lice. Rugaju se izluđenim vatrogascima i onim ljudima koji su sinoć sa suhim granama i vodenim pištoljima branili svoje i tuđe kuće. Unatoč jakoj buri, vrućinama, Jugoslaviji, čudnom admiralu i zabrinutom vitezu.  

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • pojmanemam 16:38 20.Srpanj 2017.

    Čovjek ima razrađenu teoriju koju je napisao u svojoj knjizi. Eto čuda, pojavio se moment za besplatnu reklamu.

  • eclipse2016 09:16 20.Srpanj 2017.

    U KOS JNA baš nije mogao službovati svatko. Bio je to vrlo, vrlo provjeren kadar. Pa je zanimljivo kako bivši udbaši, kosovci i tvrdolinijski komunisti s vremenom i godinama postaju sve žešće Rvatine!...Usput, što se tiče ovog članka, nešto gluplje ... prikaži još! i besmislenije nisam pročitao dulje vrijeme...ispričavam se gdinu. Alborghettiju na flambojantnosti!

  • Paradox 09:42 19.Srpanj 2017.

    Sve to stoji,znaci da podatke ima iz pov.izvora.zasto prikrivati imena?Veci bi mu potez bija da se isprsio I poklonio 1 mirovinu za ugrozene a ovako iz fotelje davati podrsku moze I moja pok.baba.ja nebih nikoga okrivio osim sunca I suse ... prikaži još! to je uzrok., a krivi smo mi jer smo postali sebicni oholi zavidni ne brinemo se o svom dvoristu.Gdje nam je sad ta elita iz bruxela?Bas smo Europa.cast ljudima koji se bore nadljudskim naporima bez puno sredstava gasiti nemoguce.Tko ce stetu namiriti?