Top News
920 prikaza

Besmrtni Bero: Nikako ga ne mogu maknuti

Vatreno u Saboru
Patrik Macek/ PIXSELL
Šef najveće oporbene stranke grčevito čuva svoju fotelju

Na sjednici Glavnog odbora SDP-a članovi bi trebali odlučiti hoće li se uvrstiti službeni prijedlog jednog od članova tog tijela da se raspiše unutarstranački referendum za opoziv predsjednika SDP-a Davora Bernardića i raspisivanje izbora unutar stranke. Neslužbeno se doznaje kako SDP-ovci koji su za opoziv Davora Bernardića nisu uspjeli uvrstiti točku o opozivu na dnevni red jer su imali 38 ruku a trebalo im je 44 .

Prema posljednjim neslužbenim informacijama gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek rekla je da imaju 35 potpisa za opoziv Bernardića i postavljanja Zlatka Komadine za v.d predsjednika. Neslužbeno se čuje da je on pristao biti novi v.d. predsjednika stranke.

Davor Bernardić PRIJATELJI Top News Došlo je do toga da Bero vjeruje samo Mesiću i Manoliću

Nakon tog zahtjeva uslijedila je burna rasprava, a Davor Bernardić tražio je navodno da se Komadina izjasni o tom prijedlogu. Doznaje se neslužbeno da će uskoro Glavni odbor imati stanku tijekom koje će sastati Predsjedništvo SDP-a kako bi se izjasnili o zahtjevu za opoziv. Nakon toga nastavit će se sjednica Glavnog odbora. Moglo se čuti i kako će nezadovoljnici Bernardićevom politikom, ako se zahtjev za opoziv uvrsti na dnevni red, tražiti tajno glasanje. No, različita su tumačenja koliko glasova članova Glavnog odbora je potrebno se predsjednik opozove.

Bernardić: Zadatak SDP-a je vratiti povjerenje u institucije

- Ljudi odlaze iz zemlje jer im je dosta gledati kako kriminalno podzemlje upravlja državom, kako se politički i pravosudni sustav masovno masovno zloupotrebljavaju, kako su korumpirani i kako se afere poput Borga, SMS-a i elitne prostitucije pokušavaju zataškati - ustvrdio je Davor Bernardić u svojoj uvodnoj riječi. 

- Kako bi išli i dalje u pokušaju zataškavanja afera oni su spremni s nekim mangupima iz naših redova ulaziti u kombinacije ne bi li SDP izručili HDZ-u putem razno raznih kumskih veza, osobnih poznanstava i pritiska koji se događa negdje drugdje, niti na Iblerovom trgu ni u središnjicama nekih drugih stranaka nego tamo gdje vlada kapital i i gdje našu zemlju žele rasprodati - ustvrdio je Bernardić. 

To im neću dopustiti, poručio je i nastavio. 

Davor Bernardić Cotrugli Top News Beru proganjaju zbog afere koju smo otkrili prošle godine

- Neću im dopustiti da nas izruče HDZ-u, neću im dopustiti da te kumske veze koriste u cilju da stranku i državu rasprodaju - rekao je. 

Večernji list je objavio i službeno pismo kojim se od šefa SDP-a traži da odstupi te da na njegovo mjesto zasjedne Komadina. Tamo se pobrajaju svi Bernardićevi grijesi, a najviše mu se zamjera što usprkos svim problemima i aferama koji potresaju zemlju, SDP-u stalno pada popularnost. Bernardić je drugi najnepopularniji političar u zemlji, iako nije ni blizu vlasti. Te pozicije su obično rezervirane za političare na vlasti, ali Bernardić je čak i to uspio upropastiti.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Coolman 14:33 27.Listopad 2018.

    Pa zašto to ne rješavaju sazivom izvanredne izborne skupštine?!