Top News
12418 prikaza

Kujundžićeve bolnice: "Na živo su me rasparali k'o životinju"

Dom zdravlja
Slavko Midžor/PIXSELL
Istup Ivane Ninčević Lesardić potaknulo je mnoge žene da također progovore o stravičnim bolovima koje su im priuštili ginekolozi

Nakon što je saborska zastupnica Mosta u četvrtak, tijekom rasprave o ostavci ministra zdravlja Milana Kujundžića, ispričala vlastito bolno iskustvo s kiretažom, podršku su joj dale stotine žena koje su imale isto iskustvo.

Ivana Ninčević Lesardić rekla je da prije osam mjeseci u splitskoj bolnici nije dobila anesteziju tijekom kiretaže, nakon spontanog pobačaja, pa je trpjela stravične bolove, a nakon operacije smjestili su ju u sobu s još nekoliko žena koje su prošle istu torturu. 

24sata objavio je o tome tekst ispod kojeg su se javile sa svojim komentarima mnoge žene i ispričale svoje iskustvo. Ovdje su neki od najstrašnijih komentara:

Milan Kujundžić Nema pomoći Top News Uništio je Hitnu, 20 puta više cijeni svećenike nego liječnike

"Meni su kiretažu na živo i bez anestezije napravili u splitskoj bolnici 24h nakon poroda i nakon šivanja i to radi njihove pogreške jer su zaboravili izvaditi gazu prilikom šivanja. Fizička i psihička bol se ne moze opisati riječima. Možda bi to bila usporedba sa kopanjem zjenice oka džepnim nožicem. Toliki intenzitet boli. Strava. Naravno, dokumentacija izgubljena, protokol iz rađaone se ne moze pronaći. U otpusnom pismu ništa nisu ni htjeli napisati. Srećom, s djetetom je bilo sve u redu", napisala je jedna čitateljica.

Jedna Osječanka opisala je i svoje iskustvo i slučaj svog partnera koji je završio na operaciji slijepog crijeva:

"Vjerujte, ...da sam ju preklinjala da stane jer sve osjetim ili da mi da nešto protiv bolova dok je ta ista govorila 'samo malo, evo još malo nam je ostalo, evo, evo', i tako idućih 15 minuta do kraja kiretaže - mog psihičkog i fizičkog pakla! Mom dečku su za operacije slijepog crijeva probušili mokraćni mjehur i naravno to shvatili kada je dobio temperaturu 24 sata poslije, pa ajde ti frajeru na još jednu operaciju i nosi kateter idućih mjesec dana i umjesto 3 točkice budi rasparan k'o životinja preko cijelog stomaka! Ili kao poštaru kojem su zbog bruha prerezali glavnu arteriju pa je ostao bez noge ali ni to nije sve jer je dobio sepsu i preminuo! To je sve iz KBC Osijek!!!"

Treća čitateljica dala je podršku saborskoj zastunici sljedećim riječima:

"Draga gospodo jako mi je žao zbog vašeg gubitka. Sama sam prošla istu stvar na isti način prije 19 godina. Moja prijateljica prije 10 godina. Znači, to nije od jučer, to je tako oduvijek. Nažalost došlo je u javnost kad se to dogodilo nekoj poznatoj osobi, odnosno vama. Voljela bih da ovaj vaš istup promijeni nešto po tom pitanju za sve buduće žene koje se nađu u takvoj situaciji. Za mene je već kasno. Prevelika je bol sama činjenica da gubite dijete a onda se to događa na ovakav grub i bolan način. Ono što će mi možda netko zamjeriti, ali moram vam reći, to se događalo i u vrijeme dok ste na vlasti bili vi i drugi koji se sada kak ti sablažnjavaju."

Milan Kujundžić Iskopali dokumente Top News Otkriveno kako je Kujundžić ugrozio rad Hitnih službi

Žena koja je prije 9 godina imala spontani pobačaj je napisala:

"Isto je i sa mnom bilo - spontani u 9-om tjednu trudnoće....u Zajčevoj, prije 9 godina...rekli mi da to nije abortus,i da ne daju anesteziju...dakle, da je bio abortus (koji se plaća), onda bih dobila anesteziju...porod je bezbolan prema kiretaži bez anestezije ...tri dana nisam mogla hodati...užas..."

Javili su se i oni koji su imali iskustva i s drugim bolnim zahvatima i pretragama:

"Nije samo kiretaza...gastroskopija, kolonoskopija i najgora bronhoskopija, gdje se vade uzorci tkiva na zivo....zapadna Europa takvo sto ne moze ni zamislit da se desava u jednoj od zemalja clanica, jer kod njih se svi ti pregledi vrse pod anestezijom i i potpuno su bezbolni", napisao je jedan od čitatelja, a drugi pak smatra da se bolovi u 21. stoljeću ne moraju trpjeti:

"Naravno da je bilo drugog načina od anestezije ubodom u kičmu do lagane opće, kako se inače anesteziraju svi drugi hitni slučajevi koji se operiraju. Tako kratak zahvat je mogao proći sasvim lako. Drugo je ako oni na ginekologiji nemaju u ili ne bude anesteziologa da da anesteziju, jer eto toje samo 20 minuta neopisive boli može to žena ako može kad radja.... itd."

Jedna od čitateljica je čak tri puta prolazila stravični zahvat na isti, bolni način:

"...ovako nesto sam sama na svojoj koži osjetila nekoliko puta a svaki nakon 1. bio je gori i okrutniji, da nam daju nesto protiv bolova ili anesteziju vec kad tugujemo za izgubljenim ..."

Jedna od komentatorica je pak napisala:

"Slušam Kuju u saboru, njemu je žao i on bi pregledao njenu dokumentaciju. Žao mu zbog gubitka djeteta a nije mu žao zbog kiretaže bez anestezije. Svaka čat ženi što je progovorila u ime mnogih žena koje nemaju priliku govoriti o ovom gnjusnom činu."

Jedan čitatelj je pak prepričao iskustvo kroz koje je prošla njegova supruga:

"Koji šok?..... Ovoakvu vijest bi stavio pod normalno u hrvatskim bolnicama. Supruga mi je nedavno na hitnoj kirurgiji čekala da joj ruku slomljenu na dva mjesta obrade 3 sata. Svaku sljedeću kontrolu po 5 sati. Ortoped, rendgen, pa ponovo ortoped. I sad se mi čudimo ovoj nesretnoj ženi ko pura dreku. Tako nam je kako smo si napravili...."

Milan Kujundžić Kolumna Top News Imamo lažnu državu, lažno ministarstvo, pa i lažnog šefa

Javila se i čitateljica koja je prošla tri poroda:

"To sve vjerujem jer mnoge žene imaju loša iskustva. Osobno od tri poroda dva puta ostala posteljica. Otpuštena kući i treći dan po izlasku otkrilo se da je posteljica ostala. Drago mi je da je ova mlada žena progovorila . . Sve se šuti i nešto krije, kao da je sramota progovoriti o toj temi."

Javila se još jedna čitateljica iz Osijeka i prepričala još jednu nevjerojatnu priču iz bolnice u tom gradu:

"Navodno su mu pri operaciji slijepog crijeva zašili nešto krivo i mokraća mu je odlazila u crijeva. Povraćao je u sobi i pored njega je ležao jedan umirovljeni doktor koji je osjetio smrad mokraće kada dečko povraća i to rekao sestrama i doktorima. Ugl, da on to nije primijetio dečko bi dobio sepsu i umro. Katastrofa. Osječka bolnica kao i Medicinski fakultet u Osijeku, to je toliko rasulo. Uzas."

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • maraika 12:52 14.Listopad 2018.

    Hoće li se više to zdravstvo unormaliti? Samo za to se treba zauzeti cijela nacija. Pa svi trebamo bolnicu kad tad. Udružimo se i ishodimo normalno funkcioniranje zdravstava.