Top News
45972 prikaza

Krvavi rat srpskih krimosa: Ubijaju se po cijelom svijetu

Izrešetani BMW Darka Kulića
Facebook
Zločinačke karijere su započinjali u srpskim paravojnim formacijama u Domovinskom ratu

Srbin Darko Kulić ubijen je u jednom predgrađu Johannesburga, glavnog grada Južnoafričke republike i tako je postao još jedna mračna stranica povijesti te države. U predgrađu Randburg je u njegov automobil ispaljeno 30 metaka i Darko je ostao na mjestu mrtav dok su njegova supruga i još jedan muškarac srpske nacionalnosti ozlijeđeni i prebačeni u bolnicu. 

Kako piše Blic, nekoliko kilometara dalje je pronađen spaljeni automobil i pretpostavlja se da su ga ubojice koristile tijekom izvršenja atentata. 

Južnoafrički mediji javljaju da je Kulićevom BMW-u u jednom trenutku put blokirao automobil s trojicom osumnjičenih. Iz bijelog Mercedesa su tada otvorili paljbu i ubili Darka koji je upravljao terencem. 

David Komšić Fotogalerija Top News Oči ubojice Komšića kad je čuo kolika je kazna

Kulić je po Srbiji poznat kao jedan u nizu kriminalaca iz mračnih devedesetih povezan s najgorim imenima iz tog razdoblja. Govori se da je bio pripadnik Srpske garde, paravojne formacije koja se borila oko Gospića na samom početku Domovinskog rata. Osim toga je pucao u Gorana Bojovića Amonijaka, još jednog od "žestokih momaka" srpskog asfalta s početka devedesetih.

Prema dostupnim informacijama, priča ide ovako. Amonijak je pijan teško ozlijedio nekog dečka udarajući ga pepeljarom u glavu. Kulić se odlučio osvetiti i pucao je u Amonijaka. Dao se u bijeg automobilom i dok su prijatelji spašavali Bojovića, Kulić se vratio i bacio bombu na okupljene. 1992. godine je Kulić uhićen i kasnije je osuđen na 12 godina zatvora, a posebno se pamti da je prilikom uhićenja ranio inspektora Milisava Spasojevića.

Nedavno ubojstvo Milana Đuričića Mikija, osuđenog na 30 godina zatvora zbog pomaganja u ubojstvu Željka Ražnatovića Arkana, u toj afričkoj državi ponovno je pokrenulo raspravu o tome kako je JAR postao "obećana zemlja" srpskih mafijaša. Srpske mafijaše i kubanske doktore naše vlasti vole. To su jedini imigranti koje prihvaćaju. Tim riječima je bivša urednica jednog tjednika iz Južnoafričke republike opisala tužni proces kojim je njena zemlja postala utočište za neke od najgorih srpskih kriminalaca. 

Martin Luther King Jr. Martin Luther King Jr. Life FBI ga je mrzio: Podmetali su mu orgije, ljubavnice...

Prema pisanju srpskih medija, ubijeni Đuričić je u trenutku smrti nosio lažnu belgijsku putovnicu što je dodatno otežalo identifikaciju tijela.

Likvidatora iz hotela "Interkontinental" izrešetala su dvojica maskiranih atentatora u predgrađu Johannesburga. Prije nekog vremena je srpski Blic ekstenzivno opisao kako se najgori kriminalci skrivaju u JAR-u. 

"U Južnoafričkoj republici utočište mogu naći samo najopasniji kriminalci, s razrađenim vezama po čitavom svijetu. Za obične prijestupnike tamo nema mjesta, jer tamo se odlazi za veliki novac", kazao je jedan izvor Blica. 

Na afričkom jugu kaznu služi i Arkanov ubojica Dobrosav Gavrić, nekadašnji pripadnik srpskog MUP-a koji je bio na glasu kao jedan od najopasnijih kriminalaca. Tamo je utočište, navodi Blic, svojedobno pronašao i Darko Šarić, koji je bio optužen za trgovinu drogom (koja u JAR cvijeta) te pranje novca. Šarić je iz JAR-a navodno prebacio preko pet tona kokaina. 

Tin Šunjerga Duboko poremećen Top News Stručnjaci: Šunjerga ni ne shvaća da je ubio roditelje

Neki mediji navode kako ga je tamo štitio general Mark Henkel, i to ne samo njega nego i Veselina Laganina koji je 2013. likvidiran. Navodno je slao pakete droge u svim smjerovima, a previše se počeo petljati u posao prijatelja i poznanika pa su ga se odlučili "riješiti". Laganin je bio suradnik i Darka Šarića. Šarić, koji je drogu iz Latinske Amerike preko JAR-a prebacivao u Europu 2014. se predao vlastima i sada služi 20-godišnju zatvorsku kaznu u Srbiji.

U JAR-u je svoj komadićak raja pronašao i Goran Bojović koji je u rodnoj zemlji optužen da je naručio pet ubojstava, a emigrirao je s vrećama novca koje je zaradio iznudom. Kada je ranjen službena Pretoria odbila ga je izručiti u Srbiju.

Srpski kriminalci, kaže izvor za Blic, imaju dobar pedigre i zna se da će za tamošnje gangstere i državu napraviti što se god od njih traži, kao i da, iako aparthejd više nije na snazi, i dalje se više cijene "bijeli" kriminalci.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • lindamoore 01:41 21.Srpanj 2018.

    Kako sam dobio željeni iznos zajma od pouzdanog zajma. Moje ime je Valentina Slawson samohrana majka s dvoje djece iz Chicaga. Želim koristiti ovaj medij da bih zahvalio i zahvalio MR-u. George Franklin iz tvrtke George Franklin Loan Finance Ltd. ... prikaži još! s Whatsapp brojem +1 (929)222-7999, jer mi je odobrio zajam od 97.000 dolara za kupnju vlastite kuće uz nisku kamatnu stopu od 2%. Također želim doprijeti do javnosti i svima kojima je potrebna zajam za razne svrhe, savjetovat ću vam da se obratite tvrt

  • Avatar Annakonna
    Annakonna 02:00 20.Srpanj 2018.

    Dobrodošli na najbolju stranicu sex dating ==>> Sexydrom.com