Top News
736 prikaza

Komentar Ivana Pandžića: Premijer je otvoreno legitimizirao korupciju

PIXSELL
Plenković je poručio da nema što Uskok istraživati ako dužnosnik ide osigurati javni novac onima koji su ga birali. Pa bilo to i mimo zakona i kriterija...

U svom suhoparnom izvješću o sedam godina rada, premijer Andrej Plenković borbu protiv korupcije spomenuo je tek ovlaš. Naglasio je da su institucije nezavisne, da su donijeli kodekse, a veći dio posvetio je pravosuđu. No kako Plenković vidi borbu protiv korupcije isplivalo je ovaj tjedan u njegovu obraćanju novinarima nakon predsjedništva stranke. I dalje mu nisu problem uhićenja njegovih ministara Darka Horvata i Gabrijele Žalac, ali nevjerojatno je da je grotesknom nazvao istragu Uskoka protiv bivšeg potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića. Podsjetimo, Milošević je kao zastupnik SDSS-a ministru Horvatu proslijedio popis tvrtki koje trebaju dobiti potpore, a koje nisu ispunjavale kriterije. Nakon intervencije su novac i dobili, a Horvat i Milošević se terete za pogodovanja. Zašto je to premijeru groteskno? Pa zato što smatra da je Milošević samo agitirao za ljude koji su ga birali. “To je neviđeno”, zaključio je Plenković.

Dakle, premijeru je sasvim normalno da zastupnici, pa i ministri, uguraju nekoga preko reda ili osiguraju novac onima koji ne udovoljavaju kriterijima samo zato što su glasali za njih. Brojne su indicije da se to događa, ali Plenković je prvi put javno rekao da u tome ne vidi ništa sporno. I time legitimizirao (političku) korupciju.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 11:30 30.Listopad 2023.

    lol hdz