Top News
8914 prikaza

Kolindina poruka ženama je obično pozerstvo

Kolinda Grabar Kitarović i Damir Škaro
1/8
Goran Stanzl (PIXSELL)
U posljednjih godinu dana hrvatska predsjednica previše se često našla u društvu probisvijeta da bi to bila čista slučajnost

Ne ulazeći u konkretan slučaj, predsjednica Republike uvijek i bez rezerve najoštrije osuđuje seksualno, obiteljsko kao i svaki drugi oblik nasilja.

Također predsjednica Republike Hrvatske potiče svaku ženu da prijavi svaki oblik nasilja te od institucija očekuju pravovremenu, brzu i učinkovitu reakciju, stoji u kratkom priopćenju Ureda predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u vezi kaznenog djela za koje se sumnjiči - a to je silovanje -  HDZ-ovcu Damiru Škari.

Kratka, uopćena i kurtoazno sterilna izjava sastavljena u uredu glasnogovornice predsjedničinog ureda nije zapravo nikakva podrška ženama u Hrvatskoj da i ubuduće prijavljuju nasilje.

Kolinda Grabar Kitarović Nepopularna Top News Kolindi rejting pada - a da se prestane blamirati?

To je samo poruka da bi predsjednica bila najsretnija da s interneta netragom nestanu njezine kompromitirajuće fotografije s proslave godišnjice Autokluba Siget, na kojima se u studenom 2018. srdačno rukuje sa osumnjičenim silovateljem.

Slično kao i sad da Škarom, predsjednica je tijekom posjete Požegi, u ožujku prošle godine pjevala bećarac s požeško-slavonskim županom i optuženim obiteljskim nasilnikom Alojzom Tomaševićem. Tek nakon što su mediji, kao i u slučaju Škare, prvi otkrili da Tomašević suprugu Maru kontinuirano mlati, snimka predsjednice i optuženog zlostavljača nestala je s njezine službene stranice.

Damir Škaro | Author: Goran Stanzl (PIXSELL) Goran Stanzl (PIXSELL)

Danas se to dogodilo i sa videom iz AK Siget otprije godinu dana. Njezin dolazak i rukovanje s osumnjičenim silovateljem Škarom koji se pred predsjednicom savinuo gotovo pod kutom od 90 stupnjeva, više na internetu ne postoji. Ali ostaje sjećanje i gorak okus da je ovo već drugi put u manje od godinu dana da je predsjednica bila u društvu osumnjičenog nasilnika, a sad i osumnjičenog silovatelja.

No, kao što nije išla u Požegu nasumce i tamo se rukovala s obiteljskim šakačem Tomaševićem, nije ona ni u AK Siget stigla nasumce. Da bi predsjednica došla na neki događaj potrebna je valjda, vrlo pažljiva i temeljita provjera ili preporuka.

Kolinda Grabar Kitarović Pakt protiv nje Top News Svi su jako nabrijani na Kolindu - letjet će perje

A u ovom slučaju, preporuku za posjet Škari i njegovom AK Siget trebao joj je valjda dati najbliži suradnik Tomislav Madžar, savjetnik za zdravstvo i sport. On je, kako piše Index, bliski prijatelj s danas osumnjičenim silovateljem Damirom Škarom.

No, nije ovo jedini gaf predsjednice i njezinog ureda kad su u pitanju osumnjičeni siledžije, probisvijeti, silovatelji i obiteljski nasilnici. Gotovo nezapaženo je u veljači prošao slučaj koji je na svom Facebooku objavio dr. Herman Vukušić. Prije sedam mjeseci, dakle baš kad je micala video s agresivnim Alojzom Tomaševićem, dr Vukušić je napisao ovaj post. Malo je podulji, ali svakako treba pročitati:

"U poplavi kritika kojoj se ovih dana zbog nekih svojih političkih zaokreta našla izvrgnuta predsjednica RH, Kolinda Grabar-Kitarović, ipak je doživjela i jednu javnu pohvalu.

Damir Škaro | Author: Goran Stanzl (PIXSELL) Goran Stanzl (PIXSELL)

Naime, putem svoje FB stranice osobno joj se zahvalio stanoviti D.W. jer mu je, eto ona jedina pomogla u rješavanju njegove teške obiteljske situacije, pošto mu, navodno, majka njegove malodobne djece ne da da ih vidi.

Odmah se Ured naše predsjednice o tome vrlo opširno obratio Ministarstvu zdravstva i Ministarstvu socijalne skrbi, navodeći kako se ona "ustrajno i beskompromisno zalaže za funkcioniranje pravne države".

To bi uistinu bilo za pohvalu da se pošiljatelj pisma trenutno ne nalazi pod uvjetnom zatvorskom kaznom jer je majci svoje djece prijetio "da će je zatući da je niti jedan plastični kirurg neće moći sastaviti", te da "će joj dići auto u zrak".

Da stvar bude još bolja, ovaj monstrum je svojedobno robijao višegodišnju zatvorsku kaznu zbog pokušaja ubojstva svoje tadašnje djevojke.

Što se pak tiče njegovih "uskraćenih roditeljskih prava", Ured predsjednice je jednim telefonskim pozivom mogao saznati kako se protiv dotičnog trenutno vodi kazneni postupak zbog ZANEMARIVANJA te iste djece, odnosno da je u pitanju notorna laž!

Damir Škaro | Author: Goran Stanzl (PIXSELL) Goran Stanzl (PIXSELL)
Ovo pišem jer je majka njegove djece prestravljena njegovom objavom u kojoj se "hvali" kako mu je predsjednica RH pomogla, a sve zainteresirane ovim putem pitam koje koristi mi to imamo od Istanbulske konvencije kada se najviše institucije u državi bez prethodne provjere stavljaju u korist manipulacija dokazanih obiteljskih nasilnika?

Što dalje reći?

Obiteljsko nasilje PREPOZNAJTE Life Obiteljsko nasilje: Ovih 8 koraka prethode ubojstvu!

Treba se samo zapitati je li ikad dodijelila ijedno odlikovanje bilo kojoj udruzi ili njezinim čelnicama koje se brinu za žene žrtve nasilja? Je li ikad posjetila ijedno takvo sklonište, inkognito, bez pompe i tjelohranitelja, bez rotirki i bez kamera, onako ženski znatiželjno, pa da čuje i vidi kako žive žene i djeca žrtve zlostavljanja, kako se te udruge nose s besparicom i s kakvim sve opasnostima da ih zlostavljači ne otkriju? Da čuju priče zlostavljanih žena i da konačno shvati kakav se zločin u Hrvatskoj tolerirao desetljećima a da se zakoni nisu previše mijenjali.

I najvažnije pitanje – tko su Kolindini savjetnici koji neprekidno i sustavno rade na njezinoj kompromitaciji. I koji ju šalju na razna događanja da raznim osumnjičenim zlostavljačima, kriminalcima i silovateljima na njihovim zabavama poput plaćenog klauna iskače iz torte?

Damir Škaro osumnjičen za silovanje | Author: boris šćitar - Pixsell boris šćitar - Pixsell
Uostalom, zar bi se moglo povjerovati da baš nitko, uključujući ni Madžara nije imao pojma da o Škari već godinama kruže glasine o njegovom, u najmanju ruku primitivnom ponašanju prema ženama iz radne sredine? Ili je to u Hrvatskoj prirodna pojava, kao i 'ličko rukovanje'? 

Svaki drugi predsjednik na njezinom mjestu dobro bi preispitao vjerodostojnost svojih suradnika i savjetnika i napravio među njima poštenu čistku. Ili će se stvarno steći dojam da ni neki gosti na njezinoj inauguraciji nisu bili nečija podvala, te da su njezin cijeli mandat obilježila druženja s polusvijetom. 

Za razliku od naše predsjednice i njezine regimente savjetnika, ako nekome treba vjerovati da podupire borbu protiv nasilja, onda su su to djelatnica AK Siget koja se usudila izaći sa svojom pričom pred novinare i liječnica koja je prijavila policiji slučaj svoje pacijentice. One su zaslužile predsjedničko odlikovanje za hrabrost jer iza sebe nemaju nikakvu silu ni moć, nego samo želju da Hrvatska jednom, nekad u dalekoj budućnosti, možda postane mjesto ugodno za život.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 18:30 05.Rujan 2019.

    imamo švicarsku jeeee