Top News
9094 prikaza

Kapetan Dragan: Uskoro izlazim i prvo ću otići u Srbiju

Dragan Vasiljković
Miranda Cikotic/PIXSELL
Ratni zločinac Kapetan Dragan javio se iz Lepoglave srpskim medijima i rekao da izlazi iz zatvora

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, uvjeren je da će uskoro biti oslobođen iz zatvora u Lepoglavi i najavljuje da će nakon izlaska prvo otići u Srbiju.

"Čim izađem iz zatvora prvo idem u Srbiju, a zatim svojima u Australiju", rekao je Vasiljković.

Vasiljkoviću, koji je pravomoćnom presudom Županijskog suda u Splitu proglašen krivim zbog ratnog zločina i kažnjen zatvorom od 13 godina i šest mjeseci, u studenom je sud odbio zahtjev za uvjetno puštanje na slobodu nakon dvije trećine odslužene kazne.

Kako sada stoje stvari, javlja Tanjug, Vasiljković će u Lepoglavi biti do ožujka 2020., ali navodno još postoje pravne mogućnosti da ranije bude pušten na slobodu.

Andrija Artuković Proces stoljeća 5 Life Suđenje Artukoviću: Dramatična presuda na smrt

Vasiljković tvrdi da nije kriv i da svjedoci nisu potvrdili sve ono što mu se stavljalo na teret. Tvrdi da nije počinio zločine zbog čega je prvi put uhićen 2006. godine u Australiji, a prije tri godine izručen Hrvatskoj.

Ni suđenje, smatra Vasiljković, nije donijelo pravu istinu.

"Uvjeren sam da ću uskoro na slobodu. I dalje uporno radim na svom predmetu i ukazujem na mnoge nepravilnosti napravljene tijekom suđenja,", kazao je Vasiljković za "Večernje novosti".

List navodi da je Vasiljković, u pravnom smislu, jedinstven primjer u svijetu jer je čovjek koji je najduže proveo u istražnom zatvoru, gotovo deset i pol godina čekajući da mu počne suđenje.

"Riječ je zaista o specifičnom slučaju u cijelom svijetu, a mi sada razmatramo sve druge mogućnosti da Vasiljković zaista prije ožujka 2020. izađe na slobodu", rekla je Slađana Čanković, odvjetnica iz tima koji zastupa Vasiljkovića.

(Kurir)

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.