Top News
21825 prikaza

Kako ubija i muči ljude: Pušta na njih pse, žive ih pali...

Kim Jong Un
KCNA/REUTERS/PIXSELL
Najnovija pogubljenja državnih dužnosnika "krivih" za neuspjeh s Trumpom tek su posljednji u nizu njih više od 400 od 2011.

Specijalni izaslanik Sjeverne Koreje za Sjedinjene Američke Države Kim Hyok Chol i još četiri dužnosnika iz ministarstva vanjskih poslova te zemlje sudjelovali su u pripremama summita Kim Jong-una i Donalda Trumpa u Hanoju. Kako pišu strani mediji, sva petorica pogubljeni su zbog propasti sastanka.

Podsjetimo, sastanak dvojice lidera najavljivao se kao iskorak u nuklearnom razoružanju Sjeverne Koreje, no nakon nekoliko sati je naprasno prekinut zbog potpunog razilaženja u stajalištima dviju strana. Kako piše Reuters, pozivajući se na južnokorejski list Chosun Ilbo, Kim Yong Chol je poslan u radni logor i na "ideološko preobrazovanje". Isto se dogodilo i njegovoj najbližoj suradnici Kim Song Hye.

Korejke iz Sj. Koreje masovno nakon bijega završavaju u seksualnom roblju Izbjeglice Life Seksualno roblje: Najmlađa žrtva ima devet godina

"Protiv Kim Hyok Chola provedena je istraga, nakon čega je na vojnom aerodromu Mirimu pogubljen, a isto se dogodilo i četvorici dužnosnika ministarstva vanjskih poslova. Pogubljenja su izvršena u ožujku", naveo je neimenovani izvor južnokorejskog lista i dodaje da su svi bili optuženi za špijunažu u korist SAD-a.

U radnom logoru je završila i Kim Jong-unova prevoditeljica Shin Hye Yong zbog "podrivanja autoriteta Kim Jong-una počinjenjem krucijalne greške prilikom prevođenja". Propustila je prevesti Kimov novi prijedlog nakon što je Trump rekao da "nema dogovora" i krenuo odlaziti od stola.

Sjevernokorejski lider je navodno nezadovoljan i ulogom vlastite sestre Kim Yo Jong, koja je u Hanoi s njim doputovala kao osobna asistentica. Ona do daljnjega ne obavlja nikakve značajne dužnosti, ali zasad nema informacija je li se toliko otuđila od brata da bi joj i život mogao biti ugrožen. Nju se dosad smatralo Kimovom sivom eminencijom koja vuče mnoge konce u režimu. Ovo inače nije prvi put da se Kim Jong un brutalno obračunava sa svojim neprijateljima, ili onima koji mu se naprosto ne sviđaju ili su mu se na bilo koji način zamjerili.

Donald Trump i Kim Jong Un | Author: LEAH MILLIS/REUTERS/PIXSELL LEAH MILLIS/REUTERS/PIXSELL

Prije nekoliko mjeseci zapadni mediji objavili su ispovijest bjegunca iz Sjeverne Koreje Kanga Cheol-Hwana, koji je prije uspješnog bijega proveo 10 godina u kažnjeničkom logoru tipa gulaga. Tijekom kazne, točnije 2013. godine, rekao je da su mu dvojica očevica koji su služili kaznu s njim, opisali pogubljenje dvojice najbližih suradnika Janga Song-thaeka, ni manje ni više nego samog ujaka Kima Jong-una.

Vlastitog ujaka Jong-un dao je da ga prisile da gledaju kako dvojicu njegovih prijatelja vežu s komadima metala natrpanima u usta. Opisali su da su u dvojicu ljudi uperili čak osam protuzračnih mitraljeza, a ujak je bio tako blizu da, kad su mitraljezi krenuli rešetati osuđenike, koji su u trenutku nestali, mlazevi krvi su se prelijevali preko Jong-unovog ujaka.

Vođin ujak od šoka je izgubio svijest. Izvještaji su navodili da, ne samo što je Kim Jong-un osobno naredio takvo pogubljenje dvojice ljudi, navodi se da je bila riječ o Ri Ryong-ha i Jang Su-Gilone, nego je i osobno nadgledao pogubljenje, navodno mrtav pijan.

"Brod duh" nasukan u Japanu kojim su bježali iz Sjeverne Koreje Glad, očaj, diktatura Life Na plažama pronašli skoro sto 'brodova duhova' s mrtvima

Nekoliko mjesec poslije i Janga Song-thaeka pogubili su na isti način, a u običnom pogubljenju smaknuta je i kompletna njegova uža obitelj. Sveukupno, što se službenih osoba tiče, predsjednik Sjeverne Koreje potamanio je 11 suradnika svog ujaka.

Razlog zašto je ujaka pogubio bio je taj što je čuo da ga ovaj namjerava srušiti s vlasti i postaviti njegovog polubrata Kima Jong-nama. Kim Jong-nam je, pak, ubijen 13. veljače 2017. u atentatu agentice Sjeverne Koreje nad njim nervnim otrovom VX na aerodromu u Maleziji, u kojoj se tada nalazio u egzilu. Kang, onaj bjegunac iz Sjeverne Koreje i bivši logoraš, ispričao je ove godine i kako je smaknut jedan od glavnih policijskih dužnosnika Sjeverne Koreje, navodno zbog veza s Jong-unovim ujakom.

Nastavak na sljedećoj stranici...

  • Stranica 1/2
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Karamudimir 19:28 02.Lipanj 2019.

    Ma baš! Jede malu djecu. Vi sve znate. Što Trumpa i Melaniju nije pojeo?

  • omer 18:57 02.Lipanj 2019.

    Samo mi nije jsno kako sve to Amerikanci znaju u detalje kažu Sj. K;oreja je sto posto zatvorena prema cijelom svijetu. zašto toliko laži i objeda prema toj koreji? samo zato što je još komunistički sistem koji je u svemu ... prikaži još!mu boljim od američkog.

  • jeff 18:13 02.Lipanj 2019.

    Uh , neznam kolikoi ste ozbiljno Online izdanje i same Novine , ali znate li vi kakvo smece pisete ? I u cijoj ste sluzbi ?