Top News
1504 prikaza

Kako je Kustić od Mamićeve noćne more postao i Dadina mora

Marijan Kustić i Kolinda Grabar Kitarović
Luka Stanzl/PIXSELL
Obećavao je velike stvari za hrvatski nogomet, a za Liku nudi još veće riječi

Izgledno je da će vlast u Lici preuzeti HDZ-ov saborski zastupnik Marijan Kustić. Naime, HDZ-ova koalicija, sa osvojenih 35, 4 posto glasova, pobjednik je nedjeljnih prijevremenih izbora za Skupštinu Ličko-senjske županije, proizlazi iz informacije koju je objavilo Državno izborno povjerenstvo (DIP).

Druga po broju osvojenih glasova (20, 4 posto) je NL Darka Milinovića, treći je HSP (17,2 posto).

U novom sazivu Županijske skupštine Ličko senjske županije bit će 13 vijećnika koalicijske liste predvođene HDZ-om, sedam s liste grupe birača Darka Milinovića, šest vijećnika HSP-a, tri s liste čiji je nositelj Ante Dabo, te dva s liste SDSS-a, doznaje Hina u Županijskom izbornom povjerenstvu (ŽIP) u Gospiću

Sabor je u veljači skinuo imunitet, odnosno dao odobrenje za vođenje kaznenog postupka protiv HDZ-ova zastupnika Marijana Kustića osumnjičenog za izazivanje prometne nesreće 8. lipnja prošle godine.

Karlo Ressler Šeksov posinak Top News On je najčuvanija HDZ-ova tajna - Plenkijev vunderkind

Skidanje imuniteta Kustiću zatražilo je Državno odvjetništvo u Vukovaru, a Sabor u takvim slučajevima uvijek udovoljava zahtjevu, javila je Hina.

Kustić je upravljao BMW-om zagrebačkih registarskih oznaka kada je u raskrižju cesta kod mjesta Bobota, oduzeo prednost prolaska vozilu osječkih registracija koje je dolazilo iz smjera Osijeka u smjeru Vukovara, a kojim je upravljao 25-godišnjak.

U prometnoj nesreći teže su ozlijeđeni 25-godišnji suvozač iz automobila osječkih registarskih oznaka i suvozač u osobnom vozilu zagrebačkih registarskih oznaka (39-godišnjak).

Ozlijeđeni u BMW-u bio je Tomislav Madžar, savjetnik predsjednice za zdravstvo i sport, koji je bio suvozač. On je slomio ključnu kost i dva rebra. Zbrinuli su ga u bolnici u Vukovaru pa prevezli u zagrebački KBC Sestre milosrdnice. 

Kustić je poznati djelatnik Hrvatskog nogometnog saveza, ali i HDZ-a. U rujnu prošle godine naslijedio je maknutoga Darka Milinovića nakon obračuna Milinovića i Andreja Plenkovića.

Darko Milinović i Marijan Kustić Paralelni intervju Top News Puna su im usta Like, razbacuju se novcem i čekaju nedjelju

U izjavi za Hinu novi predsjednik ŽO HDZ-a kako je pobjeda ostvarena zahvaljujući članstvu koje je time omogućilo da „započne nova era u HDZ-u Ličko senjske županije“.

„Smatram da je 2.792 glasa za mene znak velike potpore i smatram to pobjedom HDZ-a Ličko senjske županije", rekao je Kustić.

Naglasio je da će tu novu eru HDZ-a prije svega označiti zajednički rad i jedinstvo svih članova stranke, sloboda izražavanja i povratak HDZ-a u velikom stilu na idućim lokalnim izborima.

 

A što se tiče njegovih obećanja, spomenimo ovdje pompoznu najavu uvođenja video tehnologije na terene prve hrvatske nogometne lige. Od siječnja ove godine su najbolji hrvatski klubovi trebali uživati zaštitu videa, ali vidimo da su ti planovi malo pali u zaborav.

Zagreb: Darko Milinović s 200 ličkih HDZ-ovaca stigao pred Središnjicu stranke Zaboravljeni Top News Kako je HDZ Liku pretvorio u raj za uhljebe

"Od Fife smo zatražili odobrenje da u HNL uvedemo VAR, nakon toga ide testiranje na nekoliko utakmica i onda sve kreće. Mogu vam potvrditi da bi VAR trebao biti spreman za drugi dio našeg prvenstva", rekao je Kustić za 24sata krajem srpnja prošle godine.

"Da, u početku ćemo VAR koristiti samo za derbije, ali, ponavljam, od siječnja bi VAR trebao biti na terenima Prve HNL", kazao je Kustić. Do sada od toga nije bilo ništa.

Jedina zamjetna promjena u kojoj je Kustić sudjelovao tiče se Tomislava Svetine, bivšeg direktora u Dinamu, a odnedavno šefa Zagrebačkog nogometnog saveza. Svetina je maknut iz Dinama, navodno po naredbi Zdravka Mamića jer je htio uvesti neke promjene nakon Mamićeva bijega u Međugorje. ZNS je zasigurno jedan od najvažnijih dijelova hrvatskog nogometa i očekivalo se da bi Kustić mogao preuzeti čak i čelno mjesto gdje sada sjedi Davor Šuker. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.