Top News
4686 prikaza

Julija Skripal:"Jedva sam preživjela trovanje"

Sergej i Julija Skripal
Screenshot Youtube
Iz bolnice se prvi put nakon mjesec dana oglasila kći otrovanog ruskog dvostrukog špijuna Sergeja Skripala

Kći bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripala, potvrdila je da su ona i otac otrovani nervnim otrovom, a u četvrtak se prvi put oglasila priopćenjem iz bolnice.

"Prije tjedan dana prvi sam se put probudila iz kome i drago mi je da mi se snaga iz dana u dan vraća. Zahvalna sam svima koji pokazuju za mene i mog oca veliki interes. Dobili smo mnogo poruka", rekla je 33-godišnjakinja koja je u engleskom gradu Salisburyju otrovana zajedno s ocem, a prolaznici su ih pronašli u parku na klupi u nesvjesnom stanju. 

Sergej Skripal, suđenje u Moskvi 2006. Julia Skripal Life Kći ruskog špijuna - živjeli su u neboderu s 1000 stanova

"Ima mnogo ljudi kojima moram zahvaliti na oporavku, a posebno bih istaknula ljude iz Salisburyja koji su nam pružili pomoć kad smo otac i ja bili sasvim nesposobni za kretanje i komunikaciju. Nadalje, htjela bih zahvaliti osoblju bolnice u Salisburyju za njegu i profesionalnost", rekla je Julija. 

"Siguran sam da shvaćate da sam još uvijek pomalo dezorijentirana i nadam se da ćete poštovati moju privatnost i privatnost moje obitelji tijekom oporavka", dodala je.

Theresa May Oštra prijetnja Top News Britancima dosta Rusa, tjeraju ih iz zemlje

Julija i Sergei Skripal pronađeni su skutreni na klupi ispred shopping centra u Salislburyu, a vjeruje se da su otrovani Novičokom, nervnim otrovom koji se proizvodio još u SSSR-u.

Rusija i dalje negira bilo kakvu upletenst u ovaj slučaj, a zbog Skripalovih je došlo do protjerivanja ruskih diplomata iz Amerike i većine zemalja EU, a i obratno. Rusko veleposlanstvo u Ujedinjenom Kraljevstvu više puta je reklo da traži konzularni pristup Juliji i Sergeju Skripalu, ali je njihov zahtjev odbijen, javlja BBC.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.