Top News
59300 prikaza

Jezivi genije: Suprugu je ubio nikotinom

Paul i Linda Curry
screenshot/youtube
Policija godinama nije uspijevala ništa dokazati, a ni uzrok smrti nije bio potpuno jasan

Trebao je to biti brak kao iz bajke. Paul i Linda Curry često su šetali skupa, međusobno su si tepali, davali su si nadimke. "Bilo je pomalo neugodno koliko su nježnosti razmjenjivali", pričala je prije nekoliko godina Lindina prijateljica Merry Seabold.

Tri godine nakon što su počeli hodati, razmijenili su prstenje i ovjekovječili su svoju ljubav. BIlo je to 12. rujna 1992. godine i činilo se da će zauvijek ostati sretni skupa. Ali uskoro su počeli i problemi u raju.

Lindi se učinilo da joj uvijek nedostaje novca, iako su skupa zarađivali više do 140.000 dolara, i to na početku devedesetih kada je to bilo pravo bogatstvo. Tad je otkrila da Paul ima dvije bivše žene i troje djece i skrivao ih je od Linde. Male laži i sumnjivo ponašanje se nastavilo da bi jedna polica osiguranja prelila čašu.

"Mjesec dana nakon vjenčanja me Linda nazvala i kaže da Paul želi otvoriti policu životnog osiguranja na milijun dolara na Lindino ime. Pitala sam je je li ona luda. Zašto bi pristala na takvo što? On u brak nije donio gotovo ništa. Ona je imala veliku i lijepo uređenu kuću, odlične prijatelje. Sve. I sad bi on htio policu osiguranja! To je bilo prvo veliko upozorenje", pričala je 2014. godine američkim novinarima Seaboldica.

Na kraju Linda nikad nije ni uzela tu drugu policu osiguranja, ali to nije bilo toliko ni važno zato što je već imala nekoliko različitih polica, a Paul je trebao dobiti barem nešto novca od osiguranja. 

Nekih godinu dana nakon vjenčanja, Linda je završila u bolnici. Nitko nije mogao odgonetnuti što se događa i zašto je ona u bolnici. Isprva su sumnjali u trovanja, ali testovi su bili negativni. Tek čistom slučajnošću je jedna medicinska sestra primijetila da je vrećica s infuzijom malo zamućena što se nikako ne bi smjelo događati. Na kraju su otkrili da u infuziji postoje veće količine lidokaina, lokalnog anestetika. Obavijestili su policiju koja je poslije razgovarala s Lindom. Gotovo je nevjerojatno da su snimke tih razgovora preživjele dva desetljeća. 

"Da Vas netko pokušava otrovati, da Vam netko pokušava nauditi, što mislite tko bi to mogao biti?", pitali su je detektivi.

"Jedino mi Paul pada na pamet i jedini motiv bi mogao biti novac, ali doista ne želim ni pomisliti da je takvo što moguće", iskreno je govorila Linda. Policiji je ispričala i da jako voli Paula, usprkos lažima o bivšim suprugama i problemima s novcem. 

"Svi su joj govorili da pobjegne glavom bez obzira. Ljudi s posla, prijatelji, svi su je nagovarali da ga ostavi", govorio je tužitelj okruga Orange Ebrahim Baytieh.

Na kraju se Linda oporavila, ali samo nekoliko mjeseci kasnije opet se razboljela. Curry ju je odveo u drugu bolnicu, ali tamo je opet bilo problema. Na kraju je osoblje moralo staviti natpis da Paul ne smije posjećivati svoju suprugu bez pratnje medicinskog osoblja.

Linda je umrla 9. lipnja 1994. godine u obiteljskoj kući, a Paul je čak zvao i hitnu pomoć. Na prvi pogled bio je neutješni suprug: plakao je, svima je pričao koliko je šokiran, sve je izgledalo kao da nije imao pojma zašto je njegova mila i draga supruga umrla. Ali obdukcija je pokazala nešto grozno.

Nastavak pročitajte na idućoj stranici.

  • Stranica 1/2
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.