Top News
3163 prikaza

Jedan komunist ozbiljno je razljutio Amerikance

Komunist u američkoj vojsci
1/2
screenshot/youtube
Čak i njegova vojna akademija morala je reagirati nakon što je javno objavio brojne fotografije

Američka vojska osudila je akcije aktualnog časnika koji objavljuje prokomunističke poruke na društvenim medijima kao podršku Colinu Kaepernicku, donosi New York Post.

U jednoj od njegovih najnovijih objava, vidi se poručnik Spenser Rapone dok nosi majicu s likom Che Guevare ispod svoje vojne odore.

U drugom, podiže šaku i usmjerava kapu prema kameri - prikazujući riječi "Komunizam će pobijediti".

"#VeteransForKaepernick", napisao je Rapone u sada viralnoj objavi na Twitteru, koji je objavljen u nedjelju usred prosvjeda tijekom nacionalnih himni.

Mediji Konzervativni div Top News Opasni i moćni: Drže većinu medija, ali nitko za njih nije čuo

Objava je potaknula vojne dužnosnike da u utorak otvore istragu nakon što je izazvalo veliku bijes na društvenim medijima.

"Hej @realDonaldTrump, možeš li to proslijediti tajniku Mattisu? Možda bi želio znati o otvorenim komunistima u redovima", napisao je jedan korisnik Twittera.

"Kadeti West Pointa imaju ugovor s ministarstvom obrane", rekao je drugi u odgovoru. "Ovo je kažnjivo djelo pod UCMJ [Uniform Code of Military Justice]. Iznošenje političkih stavova u uniformi."

Vladimir Putin TAKO TVRDE Top News Pet brutalnih oružja na kojima radi ruska vojska

Dužnosnici Vojske objavili su u utorak odluku kojom su osudili Raponeove postupke.

"Američka vojna akademija nastoji razviti vođe koji internaliziraju moto Duty, Honor, Country i koji žive vrijednosti vojske. Radnje drugog poručnika Rapone ni na koji način ne odražavaju vrijednosti američke vojne akademije ili američke vojske", navodi se u priopćenju.

"Kao osobe javnog povjerenja, pripadnici vojske moraju pokazati primjerno ponašanje, i zabranjeno im je sudjelovati u određenim izrazima političkog govora u odori. Zapovjedni lanac drugog poručnika Raponea svjestan je svojih postupaka i razmatra to pitanje. Akademija je spremna pomoći zapovjednom lancu po potrebi."

Nakon što je njegova fotografija potpore Kaepernicku postala viralnom, Rapone se pojavio kako bi ismijavao bijes.

"U slučaju bilo kakve sumnje, hasta la victoria siempre", napisao je Rapone u ponedjeljak, priloživši fotografiju koja prikazuje Guevara majicu. Potonja španjolska fraza prevodi se kao "Zauvijek prema pobjedi" i bila je omiljena Guevarina. Bio je to i naslov filma iz 1997. o Guevarinom životu.

Koncert Prljavog kazališta 1989. SKRIVENA ZNAČENJA Kultura Ove pjesme su srušile komunizam u Jugoslaviji

Pješački časnik nikada nije bio onaj tko se sramio svojih političkih stavova.

Priznao je da je član Demokratskih socijalista u Americi (DSA) i čak je postavio slike koje prikazuju člansku karticu - uz uniformu.

"Izražavamo nedvosmislenu solidarnost i ponos Spenserom. On je izuzetan vojnik ", piše u utorak Twitter račun, @DSAVeterans.

Radna skupina za branitelje DSA-e, kojoj pripada Rapone, također mu je pružila podršku u priopćenju.

"Spenser Rapone je naš prijatelj i potpuno ga podupiremo, branimo ga i potičemo da poduzme sve korake koje smatra potrebnim da izrazi svoje političko uvjerenje i nastavi organizirati prema socijalističkoj budućnosti", rekla je skupina.

Rapone je svoje stavove o komunizmu prikazao na mnogobrojne načine - postavljanje fotografija s Komunističkim manifestom Karla Marxa i slikama svjetskog trgovačkog centra s crvenom zvijezdom na vrhu tornja.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.