Top News
11139 prikaza

Izjave Glasnovića zbog kojih ga žele poslati psihijatru

Željko Glasnović
Patrik Macek (PIXSELL)
Zastupnik Željko Glasnović svojim ispadima maltretira Sabor, a kolege ga više ne žele trpjeti

Saborski zastupnik Goran Beus Richemberg zatražio da se 'Željka Glasnovića odvede na psihijatrijsko vještačenje' zbog njegovih nekontroliranih istupa u kojima vrijeđa, kleveće, poziva na nasilje i izmišlja.

- Ne samo da vrijeđa kolege, nego paušalno iznosi ocjene i vrijednosne sudove o ljudima o kojima ne zna ništa. Redovito vrijeđa ljude koji nisu u ovoj sabornici, proziva ih kao najveće kriminalce moralne nule ili ljude koji su suspektne prošlosti, ali evo upravljaju Hrvatskom. To je nedopustivo. Cijela javnost je zgrožena takvim načinom govora u Saboru - rekao je Richemberg.

Profesionalni mrzitelj manjina, komunista, antifašista, Istre, ateista i Ivana Gorana Kovačića, samoprozvani patriota koji je Sabor ušao zahvaljujući glasovima dijaspore, huškač... Svim tim riječima mogao bi se opisati zastupnik Glasnović nakon što pročitate i čujete većinu njegovih izjava u zadnje dvije-tri godine.

Dio tih izjava su očito ponukale Richemberga na nesvakidašnji zahtjev Saboru, iako on nije prvi ni jedini koji se pobunio protiv Glasnovićeva verbalnog terora.  

Glasnović je, prema riječima Furia Radina, ovu važnu instituciju sveo na kabare. Uistinu Glasnovićeve nepovezane rečenice iz kojih šiba ideologiju teško mogu prenijeti neku ozbiljniju ili suvisliju poruku, pa se čak i predsjednik Sabora Gordan Jandroković sablažnjava nad njegovim istupima.

No usprkos tome što je zastupnik preuzeo ulogu saborskog ridikula ne znači da bi u svakon normalnoj demokraciji ova vrsta i način rasprave bili zabranjeni, kao i Glasnovićevo klevetanje, laži, pa i poluprijetnje poput one "da su te našli, ne bi ti sjedio ovdje danas, ne bi sjedio ovdje danas' rekao je zastupniku Pernaru koji nije htio odati počast poslije smrti osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka.

Biseri gospodina Glasnovića samo se nižu. Tražio je tako i da se 'naši' zločinci izruče domovini jer je važno da svi ti domoljubi odrađuju kazne u Hrvatskoj, a ne da ih u 'nekom wc-u dohvati neki Marokanac'. Na slučaj vjeroučitelja koji je djeci pričao o tome kako nekima poput Stjepana Mesića i Vesne Pusić treba pucati u glavu i baciti ih u jame na Facebooku je napisao kako '"u državi u kojoj slobodno šetaju masovne ubojice Ozne, atentatori Udbe i abolirani četnici zatvaraju vjeroučitelje".

Na istom tom Facebooku Glasnović se diči videima naziva poput "Željko Glasnović spržio Vesnu Pusić, a ona poludjela kao ris" ili pak "Jasenovac je laž". Kolege u Saboru naziva 'mentalnim Jugoslavenima čiji se mentalni sklop transgenetski prenosi', 'izdajnicima', 'oni neki istrijani ili histrijani, ne znam jesu li još pod talijanskom okupacijom'...

Željko Glasnović Predstavnik dijaspore Top News Bizarnosti Željka Glasnovića - vrhunac je prijetnja oružjem

Kako bi dokazao što je to govor mržnje gospodin Glasnović pročitao je riječi poeme 'ovog njihovog sveca Ivana Gorana Kovačića' "Mrzimo vas" koju je nazvao 'srži boljševičkog sotonizma i govora mržnje'. Time je pokazao temeljnu nemogućnost povijesne kontekstualizacije umjetnosti, i to velikana hrvatske poezije, kao i nerazumijevanje metafore, a nerazlikovanje između fikcije i stvarnosti pokazao je i kada je podržao, dapače pozivao, na prosvjed ispred HRT-a gdje je pritisak određenih struja, među kojima su i udovice poginulih branitelja, uspješno 2018. godine ishodio pravu boljševičku cenzuru te micanje 'kontroverznog' filma "Ministarstvo ljubavi".

Emigrant Glasnović, koji je odrastao i živio u Kanadi, najbolji je živući primjer onoga kako su najfanatičniji nacionalisti upravo oni koji sa svojom matičnom zemljom suštinski imaju najmanje veze. Najveći rehabilitatori bivših režima i najgorljiviji ratni zločinci, barem kada je o Balkanu riječ, pokazuje se i na našoj političkoj sceni, često dolaze iz daleke Australije, Kanade ili Argentine. 

Glasnović dapače ne vidi ništa sporno da ti počesto strani državljani, koji u Hrvatskoj ne plaćaju porez, ne žive po hrvatskim zakonima, nemaju prebivalište ovdje i, na njihovu sreću, ne trebaju Glasnovića gledati i slušati u Saboru ostalima diktiraju i biraju političare i time kroje život i budućnost.

- Zar je normalno da zemlje trećeg svijeta imaju dopisno glasovanje a da ukidanjem konzulata po BiH i dijaspori mnogi glasači moraju o svom trošku prevaljivati i po šest sati avionom ili pola dana automobilom da bi mogli glasovati. I zbog te infrastrukturne neorganiziranosti, umjesto da na listi za dijasporu glasa barem tri milijuna od sedam milijuna Hrvata koliko ih živi vani, njih glasa dvjesto i nešto tisuća jer je drugima tehnički onemogućeno glasovanje - rekao je Glasnović vjerojatno oduševljen idejom da i mnogi drugi poput njega dođu u hrvatski Sabor. 

Željko Glasnović Ono o mikrofonu Top News Škola primitivizma: Glasnović u borbi za analni otvor

A o sugrađanima se, pod normalno, izražava na sljedeći način:

"Taj društveni performans izvode razmažena derišta recikliranih komunista, kvazi intelektualaca koji u životu nisu radili i kao njihovi roditelji hoće sebi osigurati ugodnu lijenost. Njih vode skojevke neobrijanih nogu koje su dobivale novac za diplomske radove kao npr. Uloga bosanskog tovarnog konja u NOB-u. Taj fenotip podivljaloga titojungenda može se lako prepoznati: imaju blijedi ten kao da su robijali u KPD Zenica, vratovi su im kao pet kuna, imaju duge prste od igranja video igara, a glave su im u odnosu na tijelo nesrazmjerne veličine", samo je to dio ispada kojim je Glasnović opisao studente koji su se pobunili protiv dekana Vlatka Previšića, a koji je Bojan Glavašević, potpuno točno, nazvao 'pozivanjem na nasilje'. 

Željko Glasnović | Author: Screenshot/Twitter Screenshot/Twitter
Neke motive u svojim govorima Glasnović često i rado ponavlja, pa su tako oni koji prate njegov lik i djelo mogli zaključiti da voli spominjati 'ulogu bosanskog tovarnog konja u NOB-u', feminizam i feministkinje koje često zaziva, titojugend...

- Mentalni jugoslaveni ne mogu promijeniti svoj mentalni sklop, zato Hrvatska ne ide naprijed - kaže Glasnović koji to opisuje 'kulturološkom, antropološkom i psihološkom problematikom, a ne ekonomskom ili političkom' - baš kao i njegov mandat u Saboru. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ferdo 21:56 16.Veljača 2018.

    Glasnoser, bolesnik obrijanog mozga, "pas rata" iz legije stranaca, fašistički brabonjak...

  • IvanZignic 17:59 02.Veljača 2018.

    Još će mnogi žaliti za suvislijim Praljkom, kada se ovakvi Glasnovići namnože. Jer Praljak je bez problema živio sa suprugu odbjeglog Srbina, a Glasnović bi možda radije odrezao svoja jajca - zbog svojih skučenih nacionalističkih emocija - nego poslije Srbina ... prikaži još! seksao istu ženu. Sram ga bilo netoleratnog. I još se ta mucava psovačka rugoba gradi moralnim katolikom. Naša marljiva dijaspora zaslužuje da ih u Saboru predstavlja kulturniji čovjek od Glasnovića.

  • vjaceslav 16:37 02.Veljača 2018.

    što kaže psihijatrija, ako se iz čista mira proglasiš njemačkim grofom pl. richamberghom?