Top News
274 prikaza

Izgleda da sam službena osoba samo za polovicu Splita

Ivana Ivanović/PIXSELL
Čini se da Druga postaja ne priznaje izvršnu vlast Grada, rekao je "veteran privođenja" Ivošević u kratkom intervjuu

Splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević opet je imao susret sa sigurnošću i povjerenjem te je ispitan u policiji. U utorak se verbalno sukobio s investitorom Igorom Kraljevićem, koji je pokušao čistiti parcelu pred tvrđavom Gripe, čime bi se srušilo zaštićeno stablo. Riječ je o nastavku prošlogodišnjeg konflikta u kojem je Ivošević također intervenirao protiv sječe na zaštićenom arheološkom nalazištu jer, kako je rekao, radilo se o nezakonitom poslu bez dozvola. S obzirom na njegov status intenzivnog suradnika sa splitskom policijom, postavili smo mu nekoliko pitanja.

Kako je ovoga puta bilo u policijskoj stanici?

Službenici Druge policijske postaje su bili iznimno ugodni, ali proces je bio dugotrajan. Neki višerangirani službenici nisu se mogli odlučiti jesam li službena osoba ili ne, premda sam u jednom drugom postupanju prije otprilike pola godine, u prostorijama Prve policijske postaje, bio službena osoba.

 | Author: Miroslav Lelas/PIXSELL Miroslav Lelas/PIXSELL

Kako izgleda postaja sad u odnosu na ranije posjete?

Kompjutori su stari, stolci i stolovi isto. Ne bih rekao da se išta promijenilo od prvog puta kad sam išao nešto prijaviti u policiju, a tad sam imao otprilike 19 godina.

Hoćete li onda apelirati na MUP da uloži u svoje resurse?

Izgleda da sam službena osoba samo za polovicu Splita, barem ako je suditi po tretmanu Druge policijske postaje. Kako me oni ne priznaju kao službenu osobu, onda mogu apelirati samo za pola Splita, nažalost. Čini se da Druga postaja ne priznaje izvršnu vlast Grada. Osim toga, ova postaja ima svog načelnika Antu Balova, koji je članak 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a koji se tiče vrijeđanja službene osobe, primijenio na meni, ali ovaj put ga iz nekog razloga nije znao primijeniti na investitora koji me vrijeđao.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 09:19 03.Veljača 2024.

    split zeli hdz izgleda