Top News
347 prikaza

Iva Šušković: Ostajemo pri svojem povećanju od 400 eura za sudske službenike

Emica Elvedji/PIXSELL
Vjerujem da još ima nade za sve službenike, za sve namještenike, za državnu upravu, za sudstvo i da treba samo vjerovati

Vrhovni sud procijenio je da je štrajk službenika i namještenika na sudovima zakonit. Ministarstvo uprave na to je gorko odgovorilo kako će ispunjavanje zahtjeva štrajkaša izazvati “nove nepravde” u resoru. Predsjednica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Iva Šušković nije impresionirana.

Što ako do kraja tjedna ne dođe do zadovoljavajuće ponude iz ministarstva?

Do kraja ovog tjedna očekujemo ponudu Ministarstva pravosuđa i uprave kako bismo štrajk konačno riješili i kako bi ljudi ponovno krenuli u svoje radne aktivnosti. Poslovi koji su se smjeli prekidati čekaju upravo njih da ih odrade. Ako do kraja ovog tjedna ministarstvo ne ponudi ništa, spremamo se idući tjedan za jedan veliki mirni prosvjed.

 | Author: Matija Habljak/PIXSELL Matija Habljak/PIXSELL

Kako komentirate presudu Vrhovnog suda?

Vjerujem da još ima nade za sve službenike, za sve namještenike, za državnu upravu, za sudstvo i da treba samo vjerovati. Ovo je vrlo važan dan za sve, ne samo za one u štrajku nego i za one koji će u budućnosti raditi u državnoj službi, u pravosuđu, za one koji će tek doći i za naš sindikat, koji je napokon kreirao, podmećući svoja leđa, ovu sudsku praksu koja dosad nije postojala. Ovo je dobar pokazatelj Vladi RH da je to što zastupa sindikat istina jer se ovdje radi o jadno plaćenim službenicima i namještenicima.

Odustajete li od povećanja plaća za 400 eura?

Možemo razgovarati i o malo manjem povećanju s obzirom na odluku Vlade o povećanju od 100 eura za sve, osobito ako se govori o najniže rangiranima. Ali mi ostajemo pri svojem povećanju od 400 eura pa ćemo vidjeti što će u ministarstvu ponuditi.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.