Top News
7828 prikaza

ISIL-ovac koji je sakatio genitalije supruzi uhićen u BIH

Terorist Enes Mešić uhićen
Facebook
Pratile su ga tajne službe BiH i Srbije jer je ratovao u Siriji kao džihadist 2013. i 2014.

Ako ništa drugo, i Bosna i Hercegovina i balkanski prostori koji s njom graniče, tri godine bit će pošteđeni opasnosti militantnog islamista Enesa Mešića. Njega su u utorak uhitili na granici kod mjesta Rudo pri pokušaju ulaska iz BiH u Srbiju i odmah potom ga poslali u zatvor. Razlog je to što je Mešić jedan od sedmorice optuženih kojima su na sudu u Sarajevu dokazali da su se proteklih godina borili u redovima ISIL-a u Siriji.

Enes Mešić | Author: YouTube YouTube

"Enesa Mešića kontrolirali su u graničnom pojasu pripadnici Granične policije BiH. On je uhapšen i zadržan, a bit će predan u dalju nadležnost u SIPA-i", rekli su za N1 iz Granične policije. Kod njega su tada pronašli 5000 eura, javljaju BiH mediji, no srbijanski Kurir jedini navodi, što nije službeno potvrđeno, da je navodno imao i plan Beograda s označenim nekim mjestima. Mešić je na slobodi čekao odsluženje zatvorske kazne, a SIPA ga je cijelo vrijeme držala pod nadzorom.

Spašene žene iz Boko Harama Teroristi Life ISIL: Siročadi kažu da će u raju naći mamu, ako se raznesu

Mešić je već godinama jedan od zloglasnijih pripadnika krajnje fundamentalističke zajednice u Dubnici kod mjesta Kalesija. Njega su zbog terorizma uhitili još 2014., ali je BiH pravosuđu poznat još od veljače 2013. zbog nasilja nad 22-godišnjom Amelom B. iz okolice Busovače.

Takve rane liječnici nilkad nisu vidjeli

Bila je riječ o djevojci kojoj su u siječnju te godine specijalisti Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu morali spašavati život nakon što su je iz bolnice u Travniku prevezli u kritičnom stanju, kako se ispostavilo, zbog pokušaja genitalnog obrezivanja. Ubrzo se ispostavilo i to da joj je povrede nanio Enes Mešić, njen suprug, da je planirao prebaciti je na prostor ISIL-ovog "kalifata" u Siriju, gdje je navodno prethodno prebacio još dvije djevojke iz BiH i tamo ih ostavio.

U ovom slučaju Mešića su spriječili. Za ozljede koje je ISIL-ov terorist nanio djevojci sarajevski liječnici su rekli da takvo što u životu nisu vidjeli. Kako je moguće da je i nakon toga Mešić još tijekom 2014. putovao avionom iz Sarajeva do Istanbula, potom od Istanbula do granice sa Sirijom i na kraju ilegalno u Siriju, mediji ne objašnjavaju. Očito je, ipak, da su obavještajne službe u prvom redu SIPA, ali i Srbije u nekom trenutku profunkcionirale, jer je u posljednjem uhićenju Mešića sudjelovalo i ministarstvo unutarnjih poslova Srbije.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.