Top News
1281 prikaza

Hrastovci, U ime obitelji... Reformirat će obrazovanje

Prosvjed za kurikularnu reformu
Nel Pavletić (PIXSELL)
U novom Nacionalnom vijeću za odgoj i obrazovanje sjedit će brojni stručnjaci koji su se iskazali svojim konzervativnim djelovanjem

Prošlo je godinu dana otkako su trgovi diljem Hrvatske preplavljeni podrškom kurikularnoj reformi, ali čini se da ništa nije postignuto. Reforma se nastavlja, ali u nekom potpuno drugom smjeru, barem sudeći prema imenima imenovanima u Nacionalno vijeće za odgoj i obrazovanje.

Alexander Buczynski

Ovaj povjesničar i izvanredni profesor povijesti na Hrvatskim studijima pojavio se u javnosti tek kada je potpisao pismo podrške Zlatku Hasanbegoviću, tadašnjem ministru kulture. U veljači prošle godine, bio je među sedamdesetak potpisnika izjave u kojoj su izrazili "duboku zabrinutost zbog iskrivljenog prenošenja i neznalačkih tumačenja" Hasanbegovićevih izjava.

Eva Kirchmayer-Bilić

Urednica je glazbene rubrike u konzervativnom tjedniku Hrvatsko slovo, ali je i profesorica Muzičke akademije. Napisala prikaz zbirke domoljubnih koračnica i popijevki u kojem je popisala pjesme koje sadrže "za dom spremni".

Valentina Jerkov

Tijekom referenduma o ustavnoj definiciji braka s kraja 2013. godine kojim je traženo da u Ustav uđe definicija braka kao zajednice muškarca i žene Valentina je bila službena koordinatorica udruge U ime obitelji za Primorsko-goransku županiju. Na stranicama Hrasta navedena je kao predsjednica riječkog ogranka te stranke.

Neven Hrvatić

Član odbora za pastoral Roma u Hrvatskoj biskupskoj konferenciji, predaje seksualnu pedagogiju na Filozofskom fakultetu, a govorio je i na tribini inicijative Good o važnosti interkulturalnog odgoja.

Ljiljana Klinger

Ravnateljica zagrebačke osnovne škole, pobornica postojećeg stanja u sustavu.

Đuro Blažeka

Profesor na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu, doktorirao na temu međimurskih govora, a svojedobno je podržavao inicijativu "Zajedno za Dinamo".

Suzana Vuletić

Docentica Katoličko bogoslovnog fakulteta u Đakovu, sudjeluje u nastavi na još dva visoka učilišta. O filmu Svećenikova djeca rekla je da je riječ o najžešćem kinematografskom progonu katoličke crkve.

Ivana Katavić

Vodi skupove za učitelje kao što su "Povezujući sadržaji fizike i biologije u osnovnoj školi", "Vrednovanje i ocjenjivanje znanja učenika iz fizike u osnovnoj školi".

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ingrid.a 16:09 02.Lipanj 2017.

    Žalibože novaca koje je ovo društvo uložilo u obrazovanje istih. Kao nekakvi intelektualci, sve uskogrudni i ograničeni mali ljudi provincijskog dometa razmišljanja.