Top News
6293 prikaza

HR političari: Iznajmljuju apartmane i masno zarađuju

Kuščević, Baldasar i Capelli
express
Bivši ili sadašnji političari ne vide ništa neobično u tome da malo podebljaju svoje prihode rentanjem nekretnina turistima

Lovro Kuščević ima toliko nekretnina da ni sam ne zna koliko ih ima, gdje jesu ili nisu upisane, a nitko nije siguran ni kako je postao najbogatiji ministar u Vladi. 

Otac Nenad pojasnio je za 24sata: "Lovre je oduvijek bio spretan u poslu. Za vrijeme studija na splitskom je pazaru imao štand za prodaju čarapa i donjeg rublja, čak je i mlađeg brata Branimira pozvao da mu pomaže".

Što se tiče spomenute nekretnine na Braču, poručio je kako nije riječ o vili, već o kući u kojoj živi.  "Budući da je moja supruga nezaposlena, nije negdje uhljebljena, ona iz te kuće iseljava ljeti kako bi ostvarila svoj dodatni prihod", rekao je Kuščević o vili koju iznajmljuje turistima.

Slično je je prije nekoliko godina za Slobodnu Dalmaciju pričao i sada već bivši gradonačelnik Imotskog, HDZ-ovac Ante Đuzel.

"Moj brat i ja smo sagradili kuću, cijeli život se bavimo ugostiteljstvom. Više od 60 posto radova obavili smo sami", rekao je. 

Ante Đuzel - vila | Author: PR PR

U ulici Duveruša u Imotskom Đuzel je sagradio raskošnu vilu. Objekt se prostire se na nešto manje od petsto kvadrata, ima sedam soba, osam kupaonica, a u njemu može boraviti do 20 ljudi. Kuća ima i veliki bazen, teniski teren, teretanu, masažnu kadu, saunu, a u parcelu je uključen i parking za šest osoba.

Iz vile se prostire pogled na Imotsko polje i Biokovo. Đuzel tvrdi da je s bratom u gradnju uložio 470.000 eura. Tad je na mjesec zarađivao 12.556 kuna. Tjedan dana boravka u Đuzelovoj vili u špici sezone košta 51.760 kuna, a u drugim terminima može se unajmiti za minimalnu cijenu od 23.879 kuna. Kuća se može unajmiti na internetu.

Osim Đuzela, u turistički posao izamljivanja, bacio se bivši ministar turizma Veljko Ostojić. U istarskom selu Zamask Ostojić je sagradio vilu naziva Villa Vista. Luksuzni objekt također ima kategoriju pet zvjezdica.

Kolaž Plenković, Štromar i Božinović Plenkijev izbor Top News Novi ministri: Bogataši s imovinom po Crnoj Gori

"Ova vila uključuje infinity bazen, kamin i privatni vrt s povrćem. Iz objekta se pruža panoramski pogled na prirodu. U okviru objekta na raspolaganju su besplatni WiFi i privatno parkiralište", stoji u opisu vile. U špici sezone tjedni boravak košta čak 41.000 kuna. Prostire se na 250 kvadrata, a bazen ima 60 kvadrata. Ovo je ljeto vila bukirana do kraja sezone. Kad je gradio kuću, Ostojić je imao plaću 18.600 kuna.

Kuću je dizajnirao Boris Ružić, poznat kao organizator vjenčanja Severine i Igora Kojića. Darko Lorencin još je jedan u nizu bivših ministara turizma koji je nakon političke karijere “zagrizao” u turizam kao privatnu djelatnost. Prije desetak godina sagradio je kuću za odmor u mjestu Donji Kalčini u Istri i uskoro ju je počeo iznajmljivati.

Kuća ima 135 četvornih metara, u njoj su dvije spavaće sobe, dvije kupaonice i sauna, i za šest ljudi je. Lorencin je tijekom ministarskog mandata luksuznu kuću iznajmljivao za cijenu od 760 do 1639 eura na tjedan, odnosno od 5600 do 12.159 kuna. Tad mu je plaća bila 17.421 kunu. Tridesetak kilometara od Splita, u mjestu Brštanovo u Dalmatinskoj zagori, bivši splitski gradonačelnik Ivo Baldasar sagradio je “Vilu okruženu livadama”.

Tad je zarađivao 17.582 kune na mjesec. Nakon gubitka izbora u Splitu Baldasar se potpuno okrenuo turizmu. Vila Baldasar reklamira se kao open space kuća, a od luksuznih sadržaja ima bazen, voćnjak i vinograd. Veličina imanja i vile je desetak tisuća kvadrata, a prosječna cijena noćenja je oko 1500 kuna. Baldasar je u nedavnom razgovoru istaknuo kako je vila u Dalmatinskoj zagori zapravo obiteljsko imanje njegove žene Snježane.

Ivo Baldasar - Vila | Author: Booking.com Booking.com

"Punih 12 godina radimo na uređenju i sad smo pri kraju te počinjemo s iznajmljivanjem", izjavio je Baldasar sredinom lipnja. Nakon dovršetka radova priznao je i da je samo na ugradnju bazena potrošio 25.000 eura.

Bivši ministar turizma Anton Kliman oduvijek se bavi turizmom. Nakon propasti prve tvrtke osnovao je firmu Barbariga Nova, preko koje i danas iznajmljuje apartmane.

Bivši šef HGK Nadan Vidošević još je jedan u nizu političara s impozantnim imanjem. Njegov ranč nalazi se u selu Hlevci. Imanje je registrirao kao planinarski dom i zbog toga je Vidošević plaćao tek 500 kuna poreza, a zarađivao gotovo 11.000 eura.

Danas su tamo izgrađene tri drvene kuće za odmor, naziva Breza, Jela i Smreka. Kuća Jela je najveća, u nju stane šest gostiju, dok su druge dvije predviđene za boravak četvero ljudi. 

Nadanovo imanje | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube
Također, kuća Jela ima saunu, zatvoreni bazen i blagovaonicu koja se nalazi u podrumu. Za stol u blagovaonici stane čak 20 ljudi. Na ranču se nalazi i jezero, oko kojeg su uređene kućice za kuhanje i roštiljanje. Gostima je na raspolaganju i teren za mali nogomet te biljar. Brigu oko iznajmljivanja vodi njegova kći Zrinka.

Obitelj Vidošević preferira da unajmljivač istovremeno unajmi sva tri objekta. Vikend najam od petka do nedjelje za sve tri kućice košta više od 18.000 kuna. Sve su ukrašene odstranjenom divljači.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Faddianna
    Faddianna 01:53 22.Lipanj 2019.

    Znaš li gdje mogu naći ženu za jednu noć? Idite na > > > www.Sexcoss.Com