Top News
10700 prikaza

"Jugokomunistička guja diže glavu"

Andrija Hebrang
Dominik Grgurić (PIXSELL)
Izgleda da je Stipe Petrina jednim potezom razljutio vrhušku HDZ-a

Moje mišljenje o promjeni imena Trga maršala Tito je kao i mišljenje svakog potomka kojem je maršal pobio obitelj. Ni jedan trg se ne bi trebao zvati po njemu, rekao je saborski zastupnik Andrija Hebrang.

Tvrdi da je Tito svoj put prema uspjehu krčio ubijanjima, a njegov odnos prema Hrvatima i Hrvatskoj, prema Hebrangovu mišljenju, najbolje opisuje Titova rečenica: “Prije će Sava poteći uzvodno nego što će Hrvati imati svoju državu”. Zbog toga Hebrang smatra da je odluka o promjeni imena Trga maršala Tita potpuno ispravna.

No probleme s Titom nemaju samo zagrebačke vlasti. U Šibeniku je prije dvije godine HDZ-ova većina u Gradskom vijeću ukinula Titovo ime iz naziva središnjega gradskog trga. Tako je Poljana maršala Tita preimenovana u Poljanu. U Primoštenu je probleme pak stvarala Ulica dr. Franje Tuđmana. Stipe Petrina je tamo prije četiri godine započeo detuđmanizaciju i Tuđmanovoj ulici vratio srednjovjekovni naziv Mala Raduča.

Petrina je, naime, puno puta rekao kako smatra da je Tuđman sveopćom rasprodajom i privatizacijskom pljačkom uništio budućnost hrvatskog naroda. No nasilje s nazivima ostaje i nije ništa više od toga. Niti je Malu Raduču itko od Primoštenaca ikad zvao Ulicom dr. Franje Tuđmana niti su Šibenčani govorili da idu na Poljanu maršala Tita. Šibenska Obala dr. Franje Tuđmana za Šibenčane je uvijek bila i ostala - riva. Zanimljivo, Google maps ne priznaje oduzimanje Titova imena središnjem šibenskom trgu, dok milosti za Tuđmanovu ulicu u Primoštenu nije imao.

"Danas glavu diže jugokomunistička guja koja želi nametnuti istine koje odgovaraju Brozu i sljedbenicima. Ne bih se čudio da promijene naziv ulice koja nosi ime mojeg oca", rekao je.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Jugoivo 08:57 26.Srpanj 2017.

    I letimicno pogledavsi, neznam sto je ogavnije, naslov ili komentari!

  • Hodra 22:54 23.Srpanj 2017.

    Oluja je bila povjetarac....trebat će Uragan

  • hrza 17:09 23.Srpanj 2017.

    Tata ti je bio jugokomunisticka guja.