Top News
5803 prikaza

HDZ-ovcima puna kapa 'Plenkijevih Jugoslavena'

Tjedan u Plenkijevoj Hrvatskoj
express
Donosimo pregled najvažnijih priča koje su obilježile protekli tjedan u Hrvatskoj

Vjeroučitelj u Osnovoj školi Matija Gubec izazvao je zgražanje javnosti, ali i nadređenih svojim izjavama u kojima poziva na ubojstvo bivšeg predsjednika Stipe Mesića i bivše ministrice Vesne Pusić.

"Ispada, đeneral bio u pravu. On je svoje zaštitio. Đeneral je bio u pravu za srpski interes. 

Srbi su dobili rat. I prvi put su oficijalno prešli Drinu. Kako su oni ispušili Kosovo tako smo i mi ono dolje."

Čitavu tiradu pročitajte na: "Hrvati su glupi, ne mogu se dogovoriti koje je boje gov**!"

U Novu godinu s najnovijim mobitelom. Izgleda da je to moto Vlade i drugih javnih institucija, za koje je upravo raspisana najveća javna nabava mobitela dosad.

Središnji državni ured za nabavu, osim 10.800 mobitela, kupuje pripadajuće tarife i internetski promet po mobitelima te još 5900 modema za bežični internet. Sve to spremni su platiti 65,3 milijuna kuna s PDV-om u iduće dvije godine.

Najzanimljivija je nabava mobitela, koji su podijeljeni u tri osnovne skupine, očito prema rangu dužnosnika. Predviđena je nabava 2010 najmodernijih modela mobitela za ministarstva, Ured predsjednice, središnje državne urede, ali i niz drugih javnih institucija... 

Pročitajte više na: Alo, alo za 65 milijuna kuna...

Svatko tko osjeća Hrvatsku, Domovinski rat i hrvatske branitelje danas je tu. Oni koji nisu, imaju svoje razloge za to i to morate njih pitati. Tim je riječima, posve nedvosmisleno, Milijan Brkić s komemoracije za Slobodana Praljka uputio brutalnu poruku premijeru Plenkoviću. Jasno je, dakle, da se u "Lisinskom" mobilizirala HDZ-ova desnica koja nema nikakve veze s dobrim dijelom aktualnih Plenkovićevih ministara - koje u stranci podrugljivo nazivaju "Plenkijevi Jugosloveni" - pa ni s Plenkovićem samim. Ondje je, podsjetimo, bio i ministar obrane Damir Krstičević. On se pomalo stidljivo ušetao u dvoranu, a poslije komemoracije izbjegao je novinare. Svejedno, i tako neodlučan navodno je vrlo bitan igrač za HDZ-ova krilo pod kontrolom Milijana Brkića. Krstičević je u njegovim planovima idealan igrač za Pantovčak, čovjek koji bi - u njihovim računicama - mogao skinuti nepouzdanu Kolindu Grabar Kitarović s predsjedničkog trona. Tamo je bio i ministar Medved, još jedan Brkićev igrač...

Pročitajte više na: Vasi prekipjelo: Ruši Plenkija i preuzima HDZ

Hrvatska do veljače 2018. mora sanirati katastrofu na Plitvičkim jezerima i napraviti sve da prestane nevjerojatno zagađivanje ovog europskog bisera. U suprotnom, jasno je da će biti upitna zaštita koju Plitvice uživaju na listi svjetske prirodne baštine. Doznali smo to u pariškom uredu UNESCO-a. Čelnica njihova Odjela za informiranje Clare Sharkey detaljno nam je izložila s čime sve raspolažu ljudi koji prate stanje na Plitvicima, eksperti UN-ove organizacije za obrazovanje, znanost i kulturu, ali otkrila i korake koji bi mogli biti poduzeti. Premda je situacija alarmantna, pa i sramotna, u državi se samo jedna oporbena stranka, Živi zid, ozbiljno angažira na alarmiranju javnosti. Nije to čudno, zna li se da su bivša SDP-ova vlada i bivša HNS-ova ministrica Anka Mrak-Taritaš omogućili da se na Plitvicama gradi i zagađuje do mile volje, a HDZ-ova vlada (pa i ona Oreškovićeva) objeručka prihvatila maloumni plan o masovnom turizmu u Nacionalnom parku.

Pročitajte više na: Hrvatska će biti kažnjena zbog uništavanja Plitvica

Sve je transparentno i vidljivo u mom životopisu, reče Davor Bernardić u razgovoru za Novi list kao odgovor na pitanje tko mu je platio više od četvrt milijuna vrijedno školovanje na Cotrugliju. Naime, ako danas odete na stranicu šefa SDP-a vidjet ćete pri dnu jednu poveznicu za skidanje životopisa u kojem doista piše da je Bernardić 2014. godine upisao Cotrugli, ali ne piše i da je dobio stipendiju za taj program vrijedan 28.000 eura bez PDV-a. Kako nam se činilo da bi bio velik propust da nismo vidjeli tako jasno istaknut životopis s tako važnom informacijom, odlučili smo pitati SDP kada je životopis objavljen. Budući da nam nisu, opet, uopće odgovarali na pozive i poruke, odlučili smo iskoristiti druge dostupne alate. Prema nama dostupnim informacijama, životopis Davora Bernardića nije bio objavljen na službenim stranicama predsjednika SDP-a u ponedjeljak 18.12.2017. godine.

Pročitajte više na: Zašto Bero i dalje mulja oko stipendije?

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ferdo 13:10 25.Prosinac 2017.

    Još samo HDZ i njegovi primitivni pljačkaši podsjećaju na Jugu i Jugoslavene.