Top News
955 prikaza

Hasanbegović izbačen iz HDZ-a

Zlatko Hasanbegović
Zeljko Lukunic (PIXSELL)
Plenković je zadnjih dana otezao s odlukom o izbacivanju bivšeg ministra kulture iz redova stranke

U HDZ-u su prelomili i nakon tri dana otezanja donijeli odluku – Zlatko Hasanbegovič više nije njihov član. Mnogi su se pitali hoće li Andrej Plenković imati hrabrosti izbaciti iz stranke miljenika desne struje, koja HDZ-u treba, naročito sad pred lokalne izbore, a vrlo vjerojatno je presudila presica koju je Hasanbegović u ponedjeljak ujutro održao u izbornom stožeru Brune Esih, na čijoj je listi osvanuo na drugom mjestu u petak.

Hasanbegović je sasuo drvlje i kamenje po Plenkoviću – prozvao ga je da gura HDZ u moralnu kaljužu, da je hazarderski ugrozio opstanak Vlade, te da koalira sa strankama koje svjetonazorski uopće nisu bliske HDZ-u, a da je to rezultat slušanja Plenkovićevih nevidljivih mentora.

Hasanbegović je zamjerio Plenkoviću i kandidiranje Drage Prgometa za gradonačelnika Zagreba, te istaknuo da je HDZ postao talac ministra Zdravka Marića. Iako je prema statutu stranke Hasanbegović morao letiti van, Plenković je zadnjih dana otezao s odlukom i nije isključeno da su teške riječi koje je uputio sad već svom bivšem šefu i stranci presudile da se njegovo izbacivanje iz redova HDZ-a ubrza.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Pavica Blažević
    blaze272@htnet-dsl 07:25 09.Svibanj 2017.

    politička posla ,javno se svađaju i mrze a tajno nemaju međusobno krize...