Top News
2804 prikaza

Plenki i Vaso, kao led i ledeni

Obljetnica osnivanja HDZ-a
1/4
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Razilaženje nekad nerazdvojnog dvojca postaje sve očitiji i čini se da je samo pitanje vremena kad će to postati i javno

U istrazi afere SMS, USKOK je prošlog tjedna ispitivao HDZ-ova Milijana Brkića u svojstvu svjedoka, objavio je Jutarnji list. Informacija o Brkićevu svjedočenju potvrđena je na ročištu Županijskog suda u Osijeku, gdje je produljen istražni zatvor za Franju Vargu i Blaža Curića. 

Franjo Varga, uhićeni bivši informatičar MUP-a te prijatelj Tomislava Karamarka i Milijana Vase Brkića, neočekivano lako otvorio, priča se u policijskim krugovima. Odmah je i bez problema priznao kako mu je baš Blaž Curić, Brkićev kum i Tolušićev vozač, dojavio da ga policija istražuje, kazuju isti izvori. Bez ikakve nelagode ili pokušaja da nešto sakrije, povjerio se istražiteljima. Gotovo kao klinac kojeg su uhvatili da je loptom slučajno razbio prozorsko staklo, a ne kao verzirani haker, falsifikator SMS-ova i važan osumnjičenik u jednoj od skandaloznijih afera o vezama obavještajnog podzemlja i vrha HDZ-a. Prema Expressu dostupnim informacijama, Franjo Varga označen je kao operativac Mamićeve akcije difamacije različitih institucija i ljudi iz sustava još početkom lipnja ove godine.

Andrej Plenković Kume, ima posla? Top News Top lista HDZ-ovaca koji su uhljebili svoje ljude

Zagrebački HDZ obilježio je u četvrtak 29. obljetnicu osnutka, a predsjednik hrvatske Vlade i stranke Andrej Plenković rekao je na svečanosti kako je HDZ najjača politička stranka u Hrvatskoj i to je poticaj da bude još odgovornija, ustrajnija, angažiranija i učinkovitija na ostvarivanju svojih ciljeva.

"HDZ je najjača politička stranka u zemlji, unatoč tome da smo u mandatu ove vlade zakoračili u treću godinu obnašanja ove odgovorne uloge za domovinu, rejting HDZ je toliko viši od SDP-a kao glavne opozicijske stranke da je on došao praktički na duplo, to nismo imali godinama", kazao je Plenković. Naglasio je kako je to poticaj da na lokalnoj i nacionalnoj razini HDZ bude još odgovorniji, ustrajniji, angažiraniji i učinkovitiji na ostvarivanju svojih ciljeva .

Kao glavne ciljeve izdvojio je jačanje nacionalne sigurnosti, gospodarstva, društvene solidarnosti i političke stabilnosti.

Jako je zanimljivo gledati fotografije s tog događaja gdje je sve očitije zahlađenje odnosa između nekad nerazdvojnih Plenkovića i Brkića. Između njih dvojice najčešće je stajao ili sjedio predsjednik Sabora Gordan Jandroković, a Brkića smo najčešće vidjeli namrgođenog dok ni Plenković nije se ponašao pretjerano opušteno u njegovom društvu.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 17:01 21.Prosinac 2018.

    bbbbbbbbbbbb tko ih šiša

  • LeonardS 16:56 21.Prosinac 2018.

    Brkić nije baš sam ,mislim da je još uvijek jak, Plenković drži poltrone koji se ne mogu suprostaviti Brkiću a Plenković nosi uteg zvan KGK koja svojim svojeglavim pokušajima da ostane na veliko mu šteti ...