Top News
3191 prikaza

Gospođo Murganić, u braku to nije i ne smije biti tako

Nada Murganić
Patrik Macek (PIXSELL)
Je li Nadi Murganić više stalo do rejtinga stranke ili života jedne žene?

Ministrica Nada Murganić je, unatoč tomu što je tek počela godina, zaslužila da joj se već sada uruči nagrada "Glupost godine" za izjavu "To vam je tako u braku" kojom je komentirala slučaj Tomašević i obrat nakon što je supruga župana nasilnika Mara Tomašević povukla optužbe protiv njega.

Ako se Nada Murganić pita zašto baš njoj, odgovor je vrlo jednostavan: "To vam je tako kad ne mislite što govorite".

Nada Murganić nažalost nije stala samo na tome. Nastavak njezine izjave glasi: "...to su trebali riješiti i ranije unutar svojih obiteljskih odnosa". Ministrica i to ni manje ni više nego obitelji očito smatra da je cijela priča trebala biti zataškana, a ne da svi slušamo i čitamo o tome kako je Alojz Tomašević zlostavljao svoju suprugu.

Što je Murganićka ovime poručila? Kad čujete susjeda da mlati ženu, nemojte zvati policiju, neka oni to sami riješe? I nemojte slučajno pričati okolo da ste čuli "kako Zdravko mlati ženu"? 

Ne znamo za kakve brakove Nada Murganić zna, ali bi trebala znati da to u braku nije tako i u braku to nije smije biti tako. 

Suprug vas je silovao? A to vam je tako.

Suprug vas je izmlatio? A to vam je tako.

Suprug vam ne da da radite? A to vam je tako.

Suprug vam je uzeo djecu? A to vam je tako.

Ako Nada Murganić neke stvari u braku tumači "da je to tako", ona ne može i ne smije biti ministrica. Ministrica ničega, a najmanje ministrica obitelji. I hitno je poslati na dodatno obrazovanje, u neku moderniju državu u kojoj se obiteljsko zlostavljanje ne tumači kao "to vam je tako", već se najoštrije sankcionira.

Gospođo Murganić, kad smo već u Ustav kao jedna od rijetkih zemalja u svijetu uglavili da je brak zajednica isključivo muškarca i žene, nismo Ustavom propisali da se neke stvari u braku guraju pod tepih niti podržavamo krilaticu "ne talasaj" samo zato da ne bi pao rejting Vlade. Zlostavljanje žena nije stvar stranke. To je tema koja se ne smije gledati kroz prizmu Crodemoskopa i priče "hoće li nam ovaj mjesec pasti popularnost jer nam je jedan član stranke zlostavljač".

Ministrica Murganić svojom je izjavom pokopala sve bivše, sadašnje i buduće zlostavljane žene i zapravo ih pozvala da moraju šutjeti i trpiti, i nikako ne smiju okolo pričati i požaliti se na zlostavljanje. Ministrica Murganić napravila je sve suprotno od onoga što se od ministrice obitelji očekuje. Ili ministrica Murganić ne zna svoj posao ili joj je više stalo do rejtinga stranke i umiljavanja šefu nego do života jedne žene, koja je igrom slučaja supruga njezinog stranačkog kolege.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Lukadragan 13:39 14.Siječanj 2018.

    Kolika se prašina digla, a žena baš ništa ružno nije rekla. Rekla je samo kakva je stvarnost. VAS TREBA BITI SRAM ŠTO STE ŽENU NAPALI BEZ RAZLOGA.

  • Lukadragan 13:36 14.Siječanj 2018.

    Veće moralno dno dna od moralnog dna Expressa ne može biti.

  • klekizveki 17:25 11.Siječanj 2018.

    Vidjela sam na Tv i nisam mogla vjerovati. Ljudi moji učinite nešto! Ova kokoš ne može biti na nikakvoj dužnosti ! Ovo nije istina.nije moguće da je minitrica ovakav mozak i karakter